Ponta: De azi încep să se achite avansurile la plăţile pentru agricultori. Plătim 600 milioane de euro

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de miercuri, că ministerul Agriculturii va începe achitarea avansurilor în cadrul plăţilor la hectar pentru agricultori, informează Agerpres. Potrivit lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, suma totală care se va plăti ajunge la 600 de milioane de euro.

16 oct. 2013, 12:25
Ponta: De azi încep să se achite avansurile la plăţile pentru agricultori. Plătim 600 milioane de euro

‘Sunt 600 de milioane de euro care pleacă, începând de astăzi (miercuri – n.r.). Noi facem un efort să plătim pentru că sunt bani împrumutaţi şi vrem să îi şi recuperăm de la Comisia Europeană în primele zile ale lui ianuarie (2014 – n.r.), ca să-i folosim în alte proiecte. Deci, şase sute de milioane de euro merg către peste un milion de fermieri’, a adăugat ministrul Agriculturii.

Premierul l-a atenţionat pe Daniel Constantin că a uitat să spună cine i-a împrumutat banii şi a completat: ‘Trezoreria vi i-a împrumutat’.

‘E foarte bine că au făcut lucrul acesta, e foarte bine că au negociat ministrul de Finanţe, ministrul Bugetului şi FMI şi Comisia Europeană nu ne mai bagă în deficit cu aceste sume pe care, după aceea, oricum le recuperăm de la Comisie. Şi e foarte bine că, la fel ca anul trecut, (…) oamenii primesc banii la timp, când au nevoie. Cred că aceasta este marea reformă în acest domeniu şi e foarte bine’, a declarat Victor Ponta.

În context, ministrul Agriculturii a precizat că se continuă demersurile pentru liberalizarea pieţei funciare.

 

VEZI SI:

Se anunţă CONCEDIERI LA STAT. Victor Ponta a cerut reorganizarea aparatului central VIDEO