Victor Ponta: De la 1 iulie se reduc contribuţiile la CAS, scade preţul energiei pentru marea industrie

Măsuri importante pentru populaţie anunţată de premierul Victor Ponta. După reducerea prețului la energie electrică, guvernul are ca următoare ţintă şi scăderea preţului la gaze. Iar de la 1 iulie, primul ministru a anunţat că va reduce contribuţiile la CAS pentru angajator.

10 mai 2014, 08:18
Victor Ponta: De la 1 iulie se reduc contribuţiile la CAS, scade preţul energiei pentru marea industrie

„Am făcut eforturi mari ca preţul la energie electrică să scadă şi următoarea mare provocare este la preţul gazelor. Am discutat despre faptul că România, de 1 iulie, va aplica regulamentul european care permite reducerea cu 85% a cheltuielilor pe care marea industrie le are privind certificatele verzi şi, de asemenea, că de la 1 iulie putem reduce contributiile de asigur sociale”, a anunţat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Galaţi, în timpul unei vizite la combinatul siderurgic ArcelorMittal.

În prezent, cotele de contribuţii de asigurări sociale plătite de angajator sunt: pentru condiţii normale de muncă (pensii) – 20,8%, asigurări de sănătate – 5,2%, fond concedii şi indemnizaţii – 0,85%, fond de şomaj- 0,5%, fond de garantare a creanţelor salariale – 0,25%.

Angajatul plăteşte contribuţii sociale astfel: asigurări de sănătate – 5,5%, fond de şomaj – 0,5% şi contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) – 10,5%.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ministerul-finantelor-exista-decizia-politica-de-reducere-a-cas-la-angajator-din-2014_111543.html#ixzz31Iq1kIY6