Ponta, DECLARAŢIE-ŞOC despre dosarul din Diaspora: Dacă DNA va cere să fiu urmărit penal, DEMISIONEZ

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru dacă DNA cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din Diaspora.

06 dec. 2014, 20:02
Ponta, DECLARAŢIE-ŞOC despre dosarul din Diaspora: Dacă DNA va cere să fiu urmărit penal, DEMISIONEZ

Victor Ponta a declarat că, dacă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din Diaspora, va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal.

Citeşte şi Ponta: Trebuie să eliminăm baronii din PSD. Altfel vom pierde alegerile din 2016

Am organizat prost alegerile dintr-o eroare. Noi ne-am gândit să avem aceleaşi secţii de vot ca în 2009. A fost greşeala mea, a MAE, iar lucrurile au mers prost în ceea ce priveşte organizarea. Îmi pare foarte rău. M-a costat enorm acest lucru. Soluţia pentru viitorul alegerilor este una singură: să facem un sistem care să funcţioneze. Dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale faţă de mine, voi demisiona cu siguranţă„, a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Citeşte şi Victor Ponta: Iohannis poate sta într-una din vilele Lac II sau Lac III, e opţiunea sa

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că atât el, cât şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean şi-au asumat răspunderea politică pentru proasta organizare a votului românilor din străinătate la alegerile prezidenţiale.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din Diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru cercetări.

Citeşte şi Ponta: Alegerile în străinătate au fost prost organizate. Nimeni nu a săvârşit nicio faptă penală

Premierul Victor Ponta a mai declarat, sâmbătă seara, că a doua zi după turul doi al alegerilor prezidenţiale s-a gândit să-şi dea demisia din funcţia de la Guvern şi de la PSD, dar acum şi-a regăsit resursele interne necesare pentru a continua proiectul început. 

„În primul rând m-am gândit la demisie imediat după ziua de 16 noiembrie, a doua zi după alegeri, din funcţia de prim-ministru şi din cea de preşedinte al PSD pentru că era normal, se închide un ciclu politic pentru mine început în 2010, cu patru rânduri de alegeri, trei le-am câştigat, a patra nu, dar întotdeauna ultima impresie contează, a uitat toată lumea cele câştigate şi scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie, ci să am o funcţie dacă pot să fac ceva din ea. De aceea le-am spus colegilor mei de la Comitetul Executiv că au mandatul meu pe masă”, a spus Ponta la A3. 

El a adăugat că acum consideră că are resurse interne necesare de a continua un proiect pe care l-a început în 2010 şi de a duce până la capăt nişte proiecte extrem de importante în care oamenii care au votat în 2012 şi 2014 au crezut. „O iau de la capăt mai înţelept pentru că oamenii învaţă mai mult din înfrângeri decât din victorii, cu conştiinţa cel puţin a unora dintre lucrurile pe care le-am greşit sau pe care trebuie să le schimb. Da, mi-am redescoperit resursa internă de a merge mai departe cu nişte proiecte”, a menţionat premierul. 

Ponta a precizat că va merge în Parlament săptămâna viitoare cu un Guvern restructurat şi nu va fi vorba doar de persoane, ci şi despre o concepţie de Guvern, cu nişte obiective foarte clare 2015- 2016 de guvernare şi măsurabile, iar dacă va obţine din nou votul Parlamentului, va continua. 

„Dacă nu voi avea majoritate, teoretic pot să continui cu vechiul Guvern, dar mi se pare imposibil ca lucrurile pe care vrei să le faci în 2015 şi 2016 să le faci fără să ai sprijin în Parlament şi atunci trebuie formată o altă majoritate”, a mai spus premierul.