VICTOR PONTA, despre acuzaţiile aduse celor nouă foşti miniştri: Justiţia să-şi facă datoria

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că justiţia trebuie să-şi facă datoria în cazul celor nouă foşti miniştri pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale şi a precizat că singurele informaţii pe care le deţine în acest dosar datează din 2010, transmite Agerpres.

26 sept. 2014, 19:33
VICTOR PONTA, despre acuzaţiile aduse celor nouă foşti miniştri: Justiţia să-şi facă datoria

‘Nu pot să comentez, pentru că nu e vorba despre niciun ministru al cabinetului pe care îl conduc. Singurele informaţii pe care eu le am sunt cele pe care le-am şi prezentat public, constatate de către Corpul de Control al primului ministru, referitoare la nereguli grave şi ilegalităţi comise de către miniştrii Funeriu şi Vreme dacă nu mă înşel. Alte lucruri nu cunosc şi nu pot să comentez. Informaţiile la care am avut eu acces sunt cele din 2010. Justiţia să-şi facă datoria’, a aspus prim-ministrul la finalul evenimentului ‘România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat‘, găzduit de World Affaire Council din Houston.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere ridicarea imunităţii pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri.

Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de nouă persoane, care în perioada în care se presupune că au săvârşit infracţiunile au îndeplinit funcţia de ministru.

Potrivit unui comunicat de presă, DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al prim-ministrului, ca urmare a acţiunii de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.