Ponta, despre autostrăzi: Preocuparea viitorului guvern va fi să lege Transilvania de Moldova şi Muntenia

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, referindu-se la reţeaua de autostrăzi, că preocuparea principală a "viitorului guvern" va fi de a lega Transilvania de Moldova şi Muntenia, transmite Agerpres.

14 nov. 2014, 13:14
Ponta, despre autostrăzi: Preocuparea viitorului guvern va fi să lege Transilvania de Moldova şi Muntenia

„Preocuparea principală a viitorului guvern, pe care eu îl voi sprijini, va fi aceea de a lega Transilvania care, iată, are autostrăzi, de a o lega de Moldova şi de Muntenia pentru că altfel nu facem decât să izolăm mai mult regiunile şi, de aceea, Braşov-Bacău, Comarnic-Braşov şi Sibiu-Piteşti sunt esenţiale de pornit în primăvara anului viitor”, a spus Ponta.

Premierul a fost prezent, vineri, la deschiderea tronsonului care finalizează autostrada dintre Sibiu şi Deva.

„Anul trecut am deschis segmentul de la Sibiu şi am fost foarte supărat că acesta nu e gata din cauza problemelor tehnice cu alunecările. A fost o discuţie lungă, apropo şi de soluţia tehnică şi de preţul suplimentar. Din fericire, compania care a lucrat aici s-a ţinut de cuvânt. Acum între Sibiu şi Deva nu mai trebuie să mergi pe autostradă, te dai jos pe drum, iarăşi te urci pe autostradă. Se merge direct, aşa cum e în Occident. Faptul că se termină şi Nădlac-Arad, faptul că anul viitor Lugoj-Deva e gata şi acum domnul ministru a semnat ultimul lot de la Sebeş-Turda, practic până la Cluj să fie autostradă, înseamnă că, cel puţin în Transilvania, reţeaua de autostrăzi nu mai e doar pe hârtie, ci e adevărată”, a adăugat Ponta.

Prezent la inaugurare, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat că vineri vor fi semnate şi contractele de execuţie pentru celelalte două loturi din autostrada Sebeş – Turda.

„Asta înseamnă 70 km. Tronsoanele 1, 2, 3, 4 – semnate. Anul viitor s-ar termina Lugoj-Timişoara-Arad-Nădlac, care sunt alţi 120 km şi, în 2016, s-ar circula din Sibiu în Nădlac, care înseamnă 350 km aproximativ pe autostradă, din Cluj în Nădlac, care înseamnă 400 km. S-ar circula din Cluj în Târgu Mureş, care înseamnă 112 km. Deci, în 2016, am avea peste 1.000 km de autostradă făcuţi acum, în regimul Ponta”, a precizat Rus.