Ponta, despre Colectiv: Cei care caută avantaje din moartea unor oameni nevinovaţi vor fi pedepsiţi de oameni sau de Dumnezeu

Fostul prim-ministru Victor Ponta a scris, luni, pe Facebook, că va evita comentariile publice legate de tragedia din Colectiv deoarece este ”cea mai mare ticăloşie” să cauţi avantaje politice din moartea unor oameni nevinovaţi, iar cei care fac acest lucru vor fi pedepsiţi fie de oameni, fie de către Dumnezeu.

31 oct. 2016, 21:25
Ponta, despre Colectiv: Cei care caută avantaje din moartea unor oameni nevinovaţi vor fi pedepsiţi de oameni sau de Dumnezeu

„Nu am făcut şi nu voi face niciun comentariu public despre tragedia de la «Colectiv» cât timp voi fi activ în viaţa politică – pentru că sunt convins că cel mai mare păcat (şi cea mai mare ticăloşie) este să cauţi avantaje politice folosindu-te de moartea unor oameni nevinovaţi (care la momentul accidentului nu aveau nicio treabă cu politica)!”, a scris Victor Ponta.

El crede că exploatarea în scop politic a tragediei va fi, într-un fel sau altul, sancţionată. „Cei care comit acest păcat absolut vor fi pedepsiţi – dacă nu de oameni, atunci de Dumnezeu!”, susţine fostul prim-ministru.

Ponta crede că opiniile legate de acest episod tragic sunt legitim exprimate doar dacă nu urmăresc un anumit interes meschin. „Alţii pot să îşi spună opinia cât timp nu au un interes direct şi meschin în manipularea acelei tragedii pentru jalnice şi trecătoare avantaje de putere”, a conchis Victor Ponta.

Vezi: Sebastian Ghiţă: Dărâmarea guvernului Ponta a fost organizată. S-a căutat un moment cu emoţie