Ponta, despre discuţiile propuse de Băsescu şi referendum: Să fie sănătos, să facă ce doreşte

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, ce părare are despre declaraţiile şefului statului, Traian Băsescu, care doreşte o discuţie cu partidele de guvernământ şi nu exclude posibilitatea unui nou referendum pentru Parlament unicameral, răspunzând că acesta poate să facă ce doreşte.

06 ian. 2014, 12:37
Ponta, despre discuţiile propuse de Băsescu şi referendum: Să fie sănătos, să facă ce doreşte

Victor Ponta a precizat că discută cu Traian Băsescu despre priorităţile pe care şi le-a fixat PSD pentru 2014, una dintre acestea vizând chiar înlocuirea în luna decembrie a lui Băsescu, odată cu sfârşitul „regimului” acestuia.

„Despre aceste priorităţi evident că discutăm. Unul din obiectivele fundamentale ale construcţiei USL a fost schimbarea regimului Băsescu. Ori, lucrul acesta se va termina şi trebuie să-l finalizăm în luna decembrie”, a spus Ponta.

Întrebat dacă e dispus să meargă la o discuţie cu Băsescu despre priorităţile României, Ponta a spus că nu a fost invitat.

„Nu am primit nicio invitaţie. Când o să primesc invitaţia, o să discutăm”, a spus premierul.

El a mai arătat că modul în care preşedintele Băsescu intervine în viaţa partidelor trebuie să înceteze.

„Viitorul preşedinte al României trebuie să nu mai intervină în viaţa niciunui partid”, a spus Ponta.

„Să fie sănătos preşedintele”, a mai spus Ponta, referindu-se la Băsescu, el arătând, în ceea ce priveşte posibilitatea unui nou referendum pentru Parlament unicameral, că şeful statului poate „să facă ce doreşte”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 TV, că îşi doreşte mult să aibă o discuţie cu liderii partidelor de guvernare pe priorităţile pentru acest an, astfel încât să fie evitate pe cât posibil disputele şi să nu se ajungă la blocaje.

Preşedintele a declarat, de asemenea, că nu exclude posibilitatea repetării referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat în primul tur al alegerilor prezidenţiale.