Ponta despre Eurovision: Am constatat că România nu are foarte mulţi prieteni

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că a constatat cu prilejul finalei Eurovision că România nu are foarte mulţi prieteni şi a ţinut să precizeze că deplasarea la Copenhaga nu a costat niciun ban de la buget ci a fost achitată din fonduri proprii.

11 mai 2014, 17:52
Ponta despre Eurovision: Am constatat că România nu are foarte mulţi prieteni

„Sunt pe de o parte foarte bucuros şi mândru pentru că eu cred că Paula Seling şi Ovi ne-au făcut mândri aseară. Cred că şi Simona Halep ne-a făcut cinste la Madrid. Sigur că sunt şi trist pentru că azi n-a câştigat Simona deşi ar fi putut să câştige, iar aseară deşi, cel puţin în sală foarte mulţi au apreciat melodia, după aceea am văzut aşa un fel de geopolitică la vot şi mi-am dat seama că încă România nu are foarte mulţi prieteni şi am fost foarte bucuros că am luat maximum de puncte de la Moldova, ceea ce sigur contează, dar într-un context aşa european încă nu suntem cu foarte mulţi prieteni şi asta trebuie să ne dea de gândit„, a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat cum comentează faptul că un transsexual a câştigat Eurovisionul, Ponta a replicat: „Mi-e foarte greu să comentez. Eu am fost acolo cu câţiva copii care sunt finalişti la diverse concursuri. (…) Eu mi-aş fi dorit (…) să câştige cea mai bună melodie, nu contează femeie, bărbat, transsexual, în ce stare e, contează dacă e cea mai bună melodie”.

Şeful Guvernului a adăugat că îşi doreşte ca de acum înainte toate guvernele care vor urma „să sprijine şi să felicite în asemenea situaţii toţi românii care concurează în străinătate” şi a precizat că, la rugămintea sa, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a fost duminică la Madrid pentru a o susţine pe Simona Halep.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că deplasarea sa la Copenhaga la concursul Eurovision nu a costat niciun ban din bugetul public.

„Deplasarea mea la Copenhaga a costat 0 lei. E din fonduri proprii. (…) Nu am plătit niciun leu de la buget”, a adăugat Ponta.

Deputatul Elena Udrea a susţinut duminică faptul că premierul Victor Ponta a asistat la finala Eurovision de la Copenhaga pe banii statului şi a ţinut şi ghinion reprezentanţilor României, Paula şi Ovi.

„Aveam foarte mari şanse să câştigăm această competiţie, am intrat ca favoriţi, dar a reuşit Victor Ponta să meargă acolo, să poarte ghinion echipei noastre. Îi recomand domnului Victor Ponta să nu mai meargă la acele competiţii internaţionale în care noi jucăm. A fost şi a pierdut şi echipa de rugby. Şi mai ales îi recomand să nu mai facă astfel de escapade pe banii statului”, a declarat, la Timişoara, deputatul Elena Udrea.

România s-a clasat pe locul 12 la Eurovision, în urma finalei de sâmbătă, cu 72 de puncte.