Victor Ponta, despre Iohannis: S-a comportat ca un preşedinte care nu-l mângîie pe cap pe premier

Premierul Victor Ponta consideră că relaţia sa cu Klaus Iohannis este una normală şi a dezvlăuit ce impresie i-a creat la întâlnirile avute în acest an.

12 ian. 2015, 20:29
Victor Ponta, despre Iohannis: S-a comportat ca un preşedinte care nu-l mângîie pe cap pe premier

Victor Ponta a afirmat despre Klaus Iohannis că s-a comportat ca un preşedinte normal, care se consultă cu şeful guvernului.

„Domnul Iohannis s-a comportat ca un preşedinte care nu neapărat îl mângîie pe cap pe premier. Ţineţi minte cum era cu Boc. Se consultă cu premierul, despre armată, despre relaţia cu Republica Moldova. Mâine vom semna un acord despre finanţarea armatei, s-a consultat cu toate partidele”, a declarat premierul, la Antena 3.

Luni au avut loc la Cotroceni consultările între preşedintele Klaus Iohannis şi partidele parlamentare pe tema finanţării Apărării au început luni la Palatul Cotroceni.

INCREDIBIL! Klaus Iohannis a fost dat în judecată de un procesoman

Întrebat dacă actualul preşedinte este pentru el un adversar politic sau un partener, Ponta a răspuns: „E preşedintele Românie şi este reprezentantul instituţiei cu care eu, dacă vreau să am succes în proiectele guvernamentale, trebuie să lucrez şi voi lucra împreună”.

De asemenea, Victor Ponta a mai afrimat că îi doreşte preşedintelui Klaus Iohannis, pentru anul 2015, „să fie preşedintele care uneşte”.

„Să fie preşedintele care uneşte. Mi-aş fi dorit să fiu, dar nu neapărat să fiu eu. Asta îmi doream pentru România. Cel puţin, din ceea ce a spus la învestitură în 21 decembrie şi din ceea ce a făcut în ultima perioadă, sper să facă şi în continuare, să fie cel care reuneşte România după zece ani în care a fost tăiată tot timpul în felii şi s-a mai pus şi sare pe tăieturi”, a spus Ponta.

„Preşedintele care uneşte” a fost sloganul folosit de Victor Ponta, candidat PSD, în confruntarea prezidenţială din noiembrie 2014, când l-a avut contracandidat în cel de-al doilea tur al alegerilor pe Klaus Iohannis.