Ponta, despre legea descentralizării: Am decis în USL să ne asumăm răspunderea pe această lege

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că decizia privind asumarea răspunderii pe proiectul descentralizării a fost luată în USL, în prezenţa tuturor liderilor, informează Agerpres.

30 oct. 2013, 13:36
Ponta, despre legea descentralizării: Am decis în USL să ne asumăm răspunderea pe această lege

Afirmaţia premierului, co-preşedinte al USL, a fost făcută în contextul în care prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat marţi că sunt parlamentari care şi-ar fi dorit mai degrabă o dezbatere pe subiectul respectiv.

‘Cred că aţi fost la conferinţa de presă când domnul Crin Antonescu, cu mine, cu domnul Daniel Constantin, şi cu domnul Gabriel Oprea, am anunţat decizia USL. Sincer să fiu, eu am totală încredere că dacă luăm o decizie împreună…. După aceea, iar fuge cineva din poză şi zice că nu a fost acolo. Şi eu îmi doresc întotdeauna cât mai multe dezbateri. Din acest motiv, domnul Dragnea a fost la toate grupurile parlamentare şi va merge în continuare. Asta s-a decis la USL, în prezenţa tuturor liderilor USL’, a spus Ponta, miercuri, întrebat cu privire la existenţa unor parlamentari liberali care vor, mai degrabă, o dezbatere pe proiectul descentralizării, decât asumarea răspunderii.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi, referitor la asumarea răspunderii pe proiectul descentralizării, că această hotărâre nu poate reieşi dintr-o discuţie informală.

‘Unii colegi parlamentari au considerat că este bine să se meargă pe asumare, unii au considerat că nu este bine, însă această chestiune putem să o discutăm, dar nu putem să o hotărâm. Dacă se merge sau nu pe asumare nu este hotărârea care reiese dintr-o discuţie informală. Există argumente puternice şi pentru asumarea răspunderii, dar evident colegii fiind parlamentari şi-ar dori o dezbatere în Parlament’, a precizat Iohannis după o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PNL la Camera Deputaţilor.

 

VEZI SI:

Antonescu: Nu avem altă formulă pentru Legea descentralizării decât angajarea răspunderii