Ponta, despre participarea lui Băsescu la CE: Interesul personal este pus înaintea interesului României

Victor Ponta a explicat, duminică seara, de ce preşedintele Traian Băsescu a participat la reuniunea Consiliului European unde au fost dezbătute teme economice. "Un caz clasic în care interesul personal este pus înaintea interesului României", a spus premierul.

23 mart. 2014, 19:58
Ponta, despre participarea lui Băsescu la CE: Interesul personal este pus înaintea interesului României

Preşedintele Traian Băsescu a mers la reuniunea Consiliului European unde au fost dezbătute teme economice. Astfel că, România a fost reprezentată de şeful statului, în timp ce celelalte state europene au fost reprezentate de şefii de Guverne.

Citeşte şi Ponta: Nu suntem o ţară care răspunde tot cu extremism, dar să întoarcem obrazul este semn de slăbiciune

Premierul Victor Ponta a explicat, duminică seara, de ce Traian Băsescu a fost cel care a participat la reuniunea Consiliului European.

În primul rând, domnul Băsescu are obiective strict personale: Vreau să mai fiu acolo până în decembrie ca să arăt că mai însemn ceva în România. Nu înţeleg această abordare.(…) Interesul personal e pus înaintea interesului României. Preşedintele a spus că: Te-aş fi lăsat, dar se vorbeşte de Ucraina şi acolo e nevoie de o voce clară care să bată cu pumnul în masă. Recunosc că gândul că în mod sigur din decembrie nu va mai fi Băsescu, îmi dă răbdare să mai rezist. Va face încă multe greşeli şi multe locuri în care îşi va pune interesul personal al său sau al doamnei Udrea, înaintea interesului ţării„, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Citeşte şi Ponta, despre situaţia din Crimeea: Reprezintă cel mai mare pericol de securitate pentru România după 1989

Ponta a mai spus că preşedintele Traian Băsescu seamănă foarte mult cu Viktor Ianukovici, fostul preşedintele prorus al Ucrainei.

„Eu cred că Băsescu seamănă foarte tare cu Ianukovici, foarte tare seamănă: oameni care au stat mult la putere, au pierdut simţul realităţii, nu mai vor să plece de la putere şi sunt în stare de orice când pierd puterea”, a susţinut Ponta.