Ponta, despre plecarea la Consiliul European: Nu e un cadou

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că decizia lui Traian Băsescu de a-l trimite la Consiliul European în locul său nu reprezintă un cadou din partea şefului statului, ci un lucru normal deoarece subiectele de la reniunea informală a Consiliului din 22 mai ţin de atribuţiile primului-ministru.

15 mai 2013, 17:13
Ponta, despre plecarea la Consiliul European: Nu e un cadou

„Am făcut o cerere în acest sens. Consiliul va avea ca teme de discuţii politica energetică şi combaterea evaziunii fiscalitate şi voi participa mercuri, conform deciziei Curţii Constituţionale. Nu este un cadou să te ocupi de probleme de enrgie şi de combaterea evaziunii fiscale”, a declarat Ponta.

Acesta a precizat că a cerut în mod explicit un mandat de la preşedintele Băsescu pentru a participa la reuniunea de la Bruxelles. „Puteam să cer acest mandat, l-am cerut şi ieri preşedintele m-a informat că este de acord. Consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu lucrează la un mandat cu care voi pleca”, a precizat primul-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii săi au început să lucreze.

„Am decis ca pe 22 mai (la Consiliul European – n.r.) să participe premierul, pe baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare”, a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.