Ponta, despre propunerea PNL privind reducerea CAS: Chiţoiu şi Voinea să găsească soluţii

Publicat: Vineri, 30 August 2013 15:41 // Actualizat: Vineri, 30 August 2013 15:41 // Sursa: Mediafax

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, dacă propunerea liberalilor de reducerea a contribuţiilor de asigurări sociale cu 3% e fezabilă, el precizând că diminuarea contribuţiilor reprezintă unul dintre obeictivele principale ale USL şi că miniştrii Chiţoiu şi Voinea trebuie să găsească soluţii pentru aplicarea măsurii.

"Este unul din obiectivele principale ale guvernării USL - reducerea contribuţiilor şi a taxării muncii. Şi evident că ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, ministrul Bugetului, domnul Voinea, trebuie să lucreze şi să găsească soluţiile în bugetul pe anul viitor pentru a aplica această promisiune a noastră, aşa cum de fapt am aplicat toate celelalte promisiuni, şi cele referitoare la pensii şi salarii, şi cele referitoare la TVA la pâine sau la drepturile tăiate ilegal militarilor", a spus Ponta.

"Este o promisiune a USL, este un obiectiv bun pentru România să reducem taxarea muncii şi asta trebuie să încercăm să facem în 2014", a adăugat Ponta.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a anunţat, joi, după şedinţa BPN al PNL, că a primit mandatul acestui for pentru trei măsuri de politică fiscal-bugetară care să fie susţinute la elaborarea bugetului pe 2014, prima dintre acestea fiind reducerea cotelor de contribuţie socială cu 3%.

Potrivit lui Chiţoiu, construcţia bugetară pe anul 2014 nu permite o reducere mai mare de 3% a contribuţiilor sociale. În prezent, contribuţiile pentru pensie (CAS) sunt de 20,8% din salariul brut la angajator şi de 10,5% la angajat.

Daniel Chiţoiu a precizat că reducerea CAS ar presupune în primă instanţă o influenţă negativă asupra bugetului de stat, dar se mizează pe o reducere a evaziunii fiscale şi o conformare a contribuabililor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 aug 16:20
...el precizând că diminuarea contribuţiilor reprezintă unul dintre obeictivele principale ale USL şi că miniştrii Chiţoiu Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H