Ponta, despre trecerea PNL la PPE: Trădătorii şi traseiştii sunt primiţi şi în PE, dar sunt dispreţuiţi VIDEO

Victor Ponta consideră că anunţul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind trecerea eurodeputaţilor liberali din grupul ALDE în PPE este un semnal "fără precedent" în Europa.

26 mai 2014, 10:17
Ponta, despre trecerea PNL la PPE: Trădătorii şi traseiştii sunt primiţi şi în PE, dar sunt dispreţuiţi VIDEO

Victor Ponta susţine că această decizie poate afecta imaginea externă a României.

Este o îngrozitoare minciună. Eu ţin minte că acum o săptămână spunea: ‘Noi suntem liberali şi aşa rămânem‘. Pentru imaginea României este un lucru foarte prost. Numai în România s-a întâmplat de două ori, nu o dată, ca un lider de partid să îşi ia partidul peste noapte şi să şi-l ducă dintr-o familie în alta. Nu mai există niciun precedent. Cei de la Bruxelles, Strasbourg nu or să vorbească despre Antonescu, că nu ştiu cine este Antonescu, vor vorbi despre faptul că în România, a doua oară, un partid candidează într-un fel – PD-ul era socialist şi PNL-ul erau liberali şi, peste noapte, pentru că aşa decid liderii, trec la altă familie politică. Trădătorii şi traseiştii sunt primiţi şi în PE, că.. la număr, dar sunt dispreţuiţi, cum sunt şi în România„, a spus premierul, luni, la Parlament.

Crin Antonescu: Voi propune ca europarlamentarii liberali să adere la Partidul Popular European VIDEO

Referitor la oferta pe care alianţa PSD-UNPR-PC a lansat-o PNL, de refacere a USL, premierul a precizat că este „prematură” o discuţie.

„Oferta noastră este foarte clară: USL. Exact aşa cum am semnat USL-ul în februarie 2011, dacă nu greşesc”, a precizat Ponta.

Liderii ALDE, despre DECIZIA NEFERICITĂ a lui Antonescu: Prin intrarea în PPE, PNL se ALĂTURĂ lui BĂSESCU