Ponta: Dispozitivul special de intervenţie coordonat de la nivelul Guvernului va fi menţinut toată săptămâna

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, în şedinţa comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria, că în baza prognozelor meteo dispozitivul special de intervenţie coordonat de la nivelul Guvernului va fi menţinut pe tot timpul săptămânii.

27 ian. 2014, 12:41
Ponta: Dispozitivul special de intervenţie coordonat de la nivelul Guvernului va fi menţinut toată săptămâna

„Este foarte clar că în baza prognozelor meteo până la sfârşitul acestei săptămâni nu putem ieşi din acest dispozitiv special în care am funcţionat şi în care funcţionăm din ce în ce mai bine”, a declarat premierul. 

VEZI ŞI COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ninsori viscolite. Vezi regiunile vizate

Ponta a adăugat că în baza rapoartelor primite luni dimineaţă şi în urma activităţii tuturor instituţiilor implicate -ISU, Armată, Poliţie, Jandarmerie, Ministerul Sănătăţii, Transporturi, Ambulanţă, SMURD – a reieşit că „nu avem pierderi de vieţi omeneşti din cauza neintervenţiei instituţiilor statului”.

„Au fost situaţii cu totul şi cu totul excepţionale, cum a fost cea de azi-noapte din localitatea Robeasca din judeţul Buzău, unde, din fericire, s-a reuşit transportul la spital al femeii gravide. Înţeleg că are un băieţel sănătos, mă bucur foarte mult că în aceste momente grele se întâmplă lucruri foarte bune. Important este, însă, că au fost evitate pierderile de vieţi omeneşti. Nu avem nicăieri pe drumuri oameni blocaţi în zăpadă. Sunt maşini, sigur că da, care au fost lăsate, însă nu avem coloane, grupuri importante de persoane blocate pe drumuri”, a declarat premierul. 

VEZI ŞI Meteorologii avertizează: NINSOAREA şi VISCOLUL se întorc de miercuri

Victor Ponta a precizat că autostrada A1 a fost deblocată, începând de dimineaţă de la ora 7.00.

„Pe autostrada A2 sper să fie finalizate astăzi operaţiunile de curăţare şi să fie dată în funcţiune. Dacă miercuri se confirmă revenirea intemperiilor la o intensitate extrem de mare vom lua iarăşi măsuri din timp de a închide pentru a nu avea persoane blocate. Însă deocamdată, de astăzi se va circula pe amândouă, după cum se circulă şi pe DN1, se circulă şi pe Valea Oltului, deci practic arterele principale ale ţării sunt deblocate, însă astăzi şi mâine, cu toate utilajele şi toate forţele, trebuie procedat la curăţare, deszăpezire, pentru că dacă vine din nou zăpada miercuri, joi, iarăşi o să avem o zi sau două în care o să fie foarte dificil să intervenim”, a spus premierul. 

Ponta a adăugat, totodată, că nu există trenuri blocate în câmp. 

„Ambulanţele, SMURD-ul au funcţionat la parametrii maximi. De astăzi, înţeleg că se zboară şi cu elicopterele la intervenţie, iar pe Dunăre MApN asigură pentru localităţile din zona Deltei Dunării intervenţia în caz de urgenţă”, a declarat premierul.

Ponta a precizat că „în teren sunt mobilizaţi 10.000 de oameni, iar alţi 10.000 sunt pregătiţi de intervenţie de la ISU, tot ce înseamnă Ministerul de Interne, Jandarmerie, Armată, CNADNR şi autorităţi locale, sub coordonarea vicepremierului Dragnea”.