Ponta: Dorneanu şi Pivniceru au statura morală pentru a face parte din CCR VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al PSD, că Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu sunt doi profesionişti care au pregătirea profesională şi statura morală pentru a activa ca judecători la Curtea Constituţională.

18 mart. 2013, 11:33
Ponta: Dorneanu şi Pivniceru au statura morală pentru a face parte din CCR VIDEO

„Azi trebuie să discutăm acordarea sprijinului parlamentarilor noştri pentru propunerile privind judecătorii la Curtea Constituţională. Doamna Pivniceru şi domnul Dorneanu cred că sunt doi profesionişti care chiar au pregătirea necesară şi statura morală pentru a face parte din ceea ce reprezintă această instituţie fundamentală a statului, Curtea Constituţională”, a spus Ponta.

Înainte de şedinţa BPN al PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că, luni, în şedinţa conducerii Camerei se va discuta despre propunerile făcute de grupurile parlamentare pentru judecătorii la CC.

„Azi le discutăm, discutăm propunerile pentru CCR, iar a doua temă e legată de modificarea la Statutul deputaţilor şi senatorilor, până miercuri trebuie să terminăm”, a spus Zgonea.

Mona Pivniceru a confirmat, săptămâna trecută, că ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională, cu susţinerea PNL, însă a evitat să dea un răspuns ferm privind alegerea pe care o va face în acest context.

„În ceea ce mă priveşte, este adevărat”, a spus Pivniceru, la Antena 3, după ce a fost întrebată despre susţinerea sa pentru CCR de către PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat anterior că ministrul Mona Pivniceru este susţinută la Ministerul Justiţiei până i se va încheia mandatul, însă poate fi „o formulă’ şi pentru Curtea Constituţională, fiind luată în considerare experienţa de magistrat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită în CCR, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.