Ponta, după numirea lui Iulian Matache la Transporturi: Mă bucur foarte tare. Ne apucăm de treabă

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că se bucură foarte tare că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. Şeful statului a precizat că rămâne ca Administraţia Prezidenţială să anunţe şi când va fi depus jurământul de învestire.

16 iul. 2015, 08:26
Ponta, după numirea lui Iulian Matache la Transporturi: Mă bucur foarte tare. Ne apucăm de treabă

„Mă bucur foarte tare”, a spus premierul, la sediul PSD, referitor la acceptarea propunerii sale pentru portofoliul Transporturilor, adăugând că Iulian Matache este foarte bine pregătit pentru domeniul respectiv şi acum „ne apucăm de treabă”.

Citeşte şi: Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor. Iohannis a semnat decretul de numire

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. Acesta a ocupat până acum funcţia de secretar de stat în acelaşi minister.

Potrivit procedurii, urmează ca Iulian Matache să depună jurământul de învestire în funcţie, în cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Cotroceni, pentru ca acesta să poată prelua efectiv portofoliul rămas vacant după demisia lui Ioan Rus.
 
Preşedintele nu se află însă în ţară, el efectuând joi o vizită oficială în Serbia.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, pe Twitter, că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

Citeşte şi: Ponta face o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor. Cine este Iulian Matache

Anunţul a fost făcut după ce, tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului Victor Ponta, senatorul Mihai Fifor, pentru că acesta nu ar avea „expertiza şi experienţa” necesare.