Ponta, despre tragedia poliţistului din coloana vicepremierului: Politic, e o LECŢIE foarte bună pentru Oprea

 Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul PSD, luni, despre cazul poliţistului mort, precizând că nu poate comenta cazul, având în vedere că este cercetat de Parchet. Totodată, acesta a precizat că "din punct de vedere politic este o lecţie bună pentru Oprea"

26 oct. 2015, 09:25
Ponta, despre tragedia poliţistului din coloana vicepremierului: Politic, e o LECŢIE foarte bună pentru Oprea

„Fiind vorba despre un caz cercetat de Parchet, eu am o interdicţie de la CSM, nici cazul meu nu pot să îl comentez că afectez independenţa justiţiei. Cu atât mai puţin pot să comentez un alt caz aflat pe rolul Parchetului.

Strict politic, cred că e o lecţie foarte bună pentru toţi şi pentru Oprea. Îmi aduc aminte că, în fiecare dimineață, îl chema Klaus Iohannis să-i spună să rupă coaliția să-l pună prim-ministru. După aceea, venea doamna Gorghiu la Ministerul de Interne, la cafea, după aia Predoiu înălța niște ode prin presă.”, a declarat Victor Ponta înainte de ședința BPN al PSD.

CITEŞTE ŞI: Oprea, despre cazul poliţistului MORT: Aşa cum nimic nu e mai presus de VIAŢĂ, nimeni nu e mai presus de LEGE

Întrebat dacă Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a fost la MAI, Ponta a spus: „Bineînțeles, înainte de moțiunea de cenzură”.

Declaraţiile premierului vin după ce ministrul Gabriel Oprea a oferit şi el explicaţii în legătură cu cazul poliţistului mort din coloana sa oficială.

„Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie oprită. Ni s-a făcut semn să ne continuăm deplasarea şi maşina în care mă aflam a pornit de pe loc. Abia după ce am trecut de locul tragediei, am aflat ce s-a întâmplat.  (…) În ceea ce mă priveşte, referitor la speculaţiile că aş fi folosit fără drept coloana oficială, vă asigur că sunt nefondate”, a declarat luni Gabriel Oprea.

Declaraţia ministrului Gabriel Oprea vine la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, în contextul în care societatea civilă, şeful statului şi lideri politici i-au cerut explicaţii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficială.