Ponta: E un dezastru în agricultură. S-a distrus în ultimele şase luni ce am reuşit în trei ani

Fostul premier Victor Ponta a calificat, miercuri, domeniul agriculturii drept un dezastru, susținând că în ultimele șase luni s-a distrus tot ceea ce a construit cabinetul condus de el timp de trei ani.

08 iun. 2016, 13:56
Ponta: E un dezastru în agricultură. S-a distrus în ultimele şase luni ce am reuşit în trei ani

„E un dezastru în agricultură. După ce timp de trei ani am reușit să câștigăm pariul cu agricultura, în sensul de a plăti subvenții la timp, de a avea creștere pe zona de agricultură, de a avea balanță comercială pozitivă, în 2015 deodată, pur și simplu, s-a distrus — în șase luni — ce am reușit în trei ani. Din punctul ăsta de vedere, evident că domnul Cioloș trebuie să găsească o altă persoană competentă și capabilă să conducă Ministerul Agriculturii. Din punct de vedere politic, vă reamintesc că în 2012, în programul politic al Guvernului, eu mi-am asumat un lucru pe care cred că și-l asumase și domnul Boc și domnul Ungureanu și cred că orice prim-ministru și-l asumă și anume acela de a respecta Parlamentul, pentru că, până la urmă, Guvernul este supus Parlamentului”, a declarat Victor Ponta, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, chiar dacă Constituția nu cere obligatoriu demiterea unui ministru față de care a trecut o moțiune, „buna practică și respectul față de Parlament” arată că trebuie schimbat.

„Când se întâmplă o situație catastrofală, cum a fost azi, când 11 parlamentari l-au susținut pe ministru, ați văzut că șmecherii de liberali s-au dat deoparte. Ei s-au abținut, deci nu l-au susținut pe ministru, ca să nu-i înjure fermierii și ceilalți, nici n-au votat contra ca să nu dea satisfacție PSD-ului. Dar ei s-au abținut, au fost așa ca o societate civilă, nu ca politicieni, de aia îi bate societatea civilă la alegeri. Deci eu cred că domnul Cioloș are o singură variantă, una singură, nu mai multe — de a venit urgent pentru ministrul Agriculturii cu o persoană capabilă măcar să nu mai producă dezastru din aceste șase luni și să păstreze sau să salveze ceea ce noi am reușit timp de trei ani — și anume un sector fundamental al României, care a fost pe plus în ultimii trei ani și care deodată a devenit pe minus”, a subliniat deputatul PSD.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă”, inițiată de PSD și ALDE, a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 189 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” și 89 de abțineri.

Moțiunea a fost dezbătută de deputați în urmă cu trei săptămâni, la discuțiile din plen fiind prezent și ministrul Achim Irimescu.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta, ATAC DUR la preşedinte şi premier: Asta merităm când punem în faţă marionete!