Băsescu a semnat DECRETUL: Victor Ponta este interimar la Justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul prin care îl numeşte pe premierul Victor Ponta în funcţia de ministru interimar al Justiţiei.

28 mart. 2013, 09:51
Băsescu a semnat DECRETUL: Victor Ponta este interimar la Justiţie

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, Decretul prin care se ia act de demisia Monei Pivniceru din funcţia de ministru al Justiţiei şi se constată încetarea funcţiei acesteia de membru al Guvernului.

De asemenea, şeful statului a semnat Decretul prin care premierul Victor Ponta este desemnat ca ministru interimar al Justiţiei.

CITEŞTE ŞI Băsescu, despre Mona Pivniceru: A fost o CATASTROFĂ la Ministerul Justiţiei

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că va prelua interimatul la Ministerul Justiţiei, în urma numirii Monei Pivniceru în funcţia de judecător la CCR, din partea Senatului.

„Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, Primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu Preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca Primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justiţiei”, se arăta într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit legii, Ponta are la dispoziţie 45 de zile pentru a face o nouă propunere. Postul de ministru al Justiţiei ar urma să revină PNL, conform înţelegerii din USL.