Ponta: Este o mare şansă pentru Slatina să intre pe harta investiţiilor companiei Prysmian

Prima secţie de cabluri de fibră optică din ţară, de la Fabrica Prysmian Slatina, a fost inaugurată marţi în prezenţa premierului Victor Ponta, care a susţinut că este o mare şansă pentru acest oraş şi pentru România "să intre pe harta investiţiilor companiei" şi şi-a exprimat speranţa în deschiderea unui nou centru de excelenţă tehnologică în zonă.

14 mai 2013, 13:47
Ponta: Este o mare şansă pentru Slatina să intre pe harta investiţiilor companiei Prysmian

„Vreau să mulţumesc companiei în numele celor 500 de angajaţi care au un venit, au un loc de muncă de înaltă calificare şi cred că este în acest moment datoria oricărui premier european sau din lume este de a mulţumi celor care creează locuri de muncă. Aceste locuri de muncă se creează în urma unei investiţii financiare importante, într-un domeniu tehnologic extrem de ridicat, acolo unde compania este lider mondial – cabluri pentru telecomunicaţii, pentru transport de energie -, deci un domeniu de vârf, care în mod sigur are un potenţial de viitor extraordinar. Cred că este o mare şansă pentru Slatina şi pentru România să intre pe harta investiţiilor companiei Prysmian”, a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Premierul a asigurat compania de sprijinul Guvernului, astfel încât investiţia să fie profitabilă.

„Prezenţa mea aici este un semn că apreciem foarte mult decizia şi că ne dorim în viitor să acordăm tot sprijinul pe care atât autorităţile locale, cât şi Guvernul central îl pot acorda pentru ca investiţia să fie profitabilă, să se dezvolte în continuare, să existe noi locuri de muncă, noi investiţii în tehnologie şi, dacă va fi posibil, la un moment dat, un nou centru de excelenţă tehnologică, pe care Guvernul României îl va sprijini cu toate puterile. Este o şansă extraordinară pentru cei care trăiesc în Slatina, în special pentru cei tineri care au pregătire foarte bună şi care au nevoie de locuri de muncă”, a spus Ponta.

Directorul general al Grupului Prysmian, Valerio Battista, a subliniat, la rândul său, că infrastructura este esenţială pentru un stat, iar cea din domeniul telecomunicaţiilor are menirea de a ameliora viaţa oamenilor.

„Suntem capabili să transportăm energie. Fabrica este un semn al încrederii noastre în România şi în muncitorii români. Lucrăm împreună cu autorităţile locale pentru o mai bună dezvoltare a industriei”, a afirmat el.

Battista şi-a exprimat intenţia de a creşte investiţia din Slatina, astfel încât fabrica să poată asigura nevoile pieţei din regiune.