Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu. El este cel care a intervenit brutal în justiţie

Premierul Victor Ponta afirmă că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

03 oct. 2013, 09:48
Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu. El este cel care a intervenit brutal în justiţie

„Eu nu denunţ pactul deşi preşedintele a fost consecvent până acum, în sensul că l-a încălcat de sute de ori. Preşedintele astăzi zice una, mâine zice alta”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a susţinut că preşedintele are „procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi” şi că discuţia avută de acesta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

„Eu n-am vorbit niciodată cu domnul Niţu nici pe cine propune, nici pe cine revocă. Am constatat azi că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general şi i-a spus pe cine să pună în justiţie, se mai şi laudă cu asta. Faptul că preşedintele Băsescu are procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi este un mod de a interveni în justiţie. E cea mai brutală ingerinţă pe care o poate face cineva”, a afirmat Ponta.

Premierul a insistat că Papici şi-a terminat mandatele, iar ministrul Justiţiei şi procurorul general au aplicat legea adoptată în perioada în care Monica Macovei era ministru al Justiţiei, fără ca el, ca prim-ministru, să fie implicat în aceste schimbări şi fără să fi vorbit cu procurorul general.

„Cel care face presiune şi intră cu bocancii în justiţie e preşedintele Băsescu. Tot acest circ pe care îl face preşedintele este de fapt disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era domnul Morar şi toţi ceilalţi. Traian Băsescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă. Foarte bine că procurorul general a aplicat legea şi nu s-a intimidat la ţipetele lui Băsescu”, a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, „s-a prăbuşit ieri” şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.