Ponta: Europarlamentarii UDMR o vor susţine pe Corina Creţu la validarea în funcţia de comisar european

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Cozmeni, în judeţul Harghita, că europarlamentarii UDMR vor vota pentru susţinerea Corinei Creţu, desemnată comisar european pe Politici Regionale, transmite Agerpres.

11 sept. 2014, 15:35
Ponta: Europarlamentarii UDMR o vor susţine pe Corina Creţu la validarea în funcţia de comisar european

‘Domnul Hunor Kelemen mi-a spus că europarlamentarii lor vor vota pentru comisarul european, la fel am înţeles şi de la domnul Stolojan. Ceea ce e important e că am obţinut pentru România portofoliul de politici regionale şi daţi-vă seama că în orice regiune a României (…) folosirea banilor europeni pentru dezvoltare regională este, categoric, prioritatea numărul unu a tuturor comunităţilor’, a declarat Victor Ponta.

Şeful Executivului a transmis liderilor PNL, PDL, UDMR şi PMP, membri ai Partidului Popularilor Europeni, o scrisoare prin care face apel să o susţină pe Corina Creţu la dezbaterile din Parlamentul României, cât şi din Parlamentul European pentru validarea comisarilor europeni.

Portofoliul repartizat Corinei Creţu vizează politicile regionale la nivelul întregii Uniuni, gestionând un buget de peste 350 miliarde de euro.