Ponta: Există voinţă clară ca actuala majoritate să guverneze până la alegerile din 2016

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat vineri, la Sinaia, că "există voinţă acum foarte clară ca actuala majoritate să guverneze până la alegerile de la sfârşitul lui 2016", potrivit Agerpres.

30 ian. 2015, 15:31
Ponta: Există voinţă clară ca actuala majoritate să guverneze până la alegerile din 2016

„Am discutat despre modul în care colaborăm în cadrul majorităţii parlamentare şi faptul că respectăm dreptul opoziţiei de a depune moţiuni de cenzură. Există voinţă acum foarte clară ca actuala majoritate să guverneze şi guvernul actual, pe care îl conduc, să-şi facă datoria către alegători, în baza programului USL, până la alegerile de la sfârşitul anului 2016, alegeri pe care, dacă guvernăm bine, sunt convins că le putem şi câştiga”, a declarat Ponta, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, în cadrul căruia activitatea parlamentară a fost una dintre principalele teme ale discuţiilor.

El a anunţat, totodată, că a discutat şi va continua să discute, în cadrul întâlnirii cu grupurile parlamentare, de vineri şi sâmbătă, de la Sinaia, propunerea de modificare a Regulamentului celor două Camere, pe un sistem care funcţionează cu succes la Parlamentul European.

Conform respectivei propuneri, luni vor fi grupuri parlamentare şi va exista obligaţia guvernului, fie prin premier, fie prin miniştrii de resort, de a răspunde întrebărilor şi dezbaterilor în cadrul celor două Camere. Marţi, va fi „activitate transparentă şi predictibilă în comisiile parlamentare”, cu participarea reprezentanţilor societăţii civile, ai celor interesaţi în dezbaterea unor acte normative, miercuri – dezbateri în plen, şi joi – votul final, o activitate care să asigure „transparenţă, predictibilitate şi responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea Parlamentului”.

„Am discutat în primul rând despre activitatea parlamentară, poziţiile noastre pe care le vom susţine în ceea ce priveşte noile legi electorale, posibilitatea şi schimbarea legislaţiei privind votul cetăţenilor români din afara ţării, repornirea procesului de revizuire a Constituţiei şi efortul comun pentru a schimba legea de finanţare a partidelor politice. De asemenea, am discutat despre faptul că grupurile noastre parlamentare au o opţiune foarte clară privind proceduri rapide şi transparente referitoare la imunitatea parlamentară şi incompatibilităţi şi, de altfel, deocamdată, nu mai sunt cazuri pe agenda Parlamentului. Atunci când vor fi, vom reacţiona în acelaşi mod transparent şi operativ”, a menţionat preşedintele PSD.