Ponta explică în ce condiţii ar putea fi învestit Guvernul Cîţu şi strategia Pro România: „Ce credeti ca vor face liberalii?”

Victor Ponta susține că, potrivit calculelor sale, Guvernul Cîţu are mari şanse să fie învestit şi le cere liberalilor să voteze la vedere. "Daca la votul pentru Guvernul "Citu" parlamentarii PNL si aliatii sai voteaza la vedere PENTRU - atunci o sa le dau si votul meu ( si probabil vor fi si alti colegi de la ProRomania si PSD)!", scrie liderul Pro România într-o postare pe Facebook.

05 mart. 2020, 10:53
Ponta explică în ce condiţii ar putea fi învestit Guvernul Cîţu şi strategia Pro România: „Ce credeti ca vor face liberalii?”

Liderul Grupului Parlamentar al PNL face un apel ( sincer – sper) pentru votarea Guvernului ” Citu” / si spune ( corect , dupa parerea mea) ca Romania are nevoie de un Guvern stabil care sa se ocupe de criza complexa in care se afla tara !

Ii fac lui Florin Roman o propunere publica – ca oamenii sa vada clar cine ii minte ( jucand in piese de prost gust) si cine le spune adevarul !

Pentru a trece Guvernul „Citu” este nevoie de 233 de voturi / PNL a avut 240 de voturi la investirea Guvernului „Orban” – in conditiile in care nici ProRomania nici PSD nu au votat atunci ! Intre timp PNL a mai transferat cativa parlamentari pesedisti – deci au minim 245 de voturi!

Daca la votul pentru Guvernul „Citu” parlamentarii PNL si aliatii sai voteaza la vedere PENTRU – atunci o sa le dau si votul meu ( si probabil vor fi si alti colegi de la ProRomania si PSD) !

Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio functie sau avantaj si nu ma banuieste nimeni ca din cel mai acerb critic al lor o sa devin peste noapte sustinator / dar cred ca Romania are nevoie de Guvern ; si vreau sa devoalez jocul iresponsabil al PNL facut cu sprijinul si in intelegere cu „conservele” lor plantate in conducerea PSD!

Ce credeti ca vor face liberalii ? Joaca corect la vedere sau se tin de smecherii si sobolanii la vot ?”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a declarat, joi, la RFI, că PNL este deschis să primească parlamentari de la Pro România și ALDE, pentru că nu poate aduna o majoritate, decât dacă face genul acesta de compromis. Roman şi-a exprimat speranţa că Guvernul Cîțu va primi voturi și de la unii parlamentari ai celor două formațiuni.

„Noi am dori să ne îndreptăm spre stabilitate și spre normalitate, pentru că dincolo de criza politică avem și această situație generată de pandemia de coronavirus și cred că România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate și de normalitate. Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîțu și categoric, să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona așa cum trebuie România în această perioadă”, a spus Florin Roman la RFI.

Liderul deputaților PNL speră în formarea unei majorități parlamentare, așa cum s-a întâmplat la moțiunea de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă.

„Am discutat cu toate partidele parlamentare, mai puțin cu cei de la PSD, care au anunțat clar că nu susțin nici un Guvern liberal. Prin urmare, noi sperăm să generăm o majoritate, așa cum am generat și cu ocazia moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, pentru că aproape 20% dintre parlamentarii care au intrat în Parlament în 2016 pe lista unui partid între timp au trecut la alte partide sau sunt independenți sau neafiliați”, a mai declarat Florin Roman.


loading...
Partenerii noștri