Ponta explică întârzierea salariilor din educaţie: Nu toţi au aplicat noile proceduri, deşi le ştiau

Problema întârzierii plăţii salariilor în educaţie a apărut deoarece procedurile europene de întocmire a documentelor pentru astfel de plăţi au fost schimbate, dar nu toată lumea care cunoştea această modificare a avut grijă să o şi aplice în termen util, potrivit premierului Victor Ponta.

16 ian. 2014, 10:57
Ponta explică întârzierea salariilor din educaţie: Nu toţi au aplicat noile proceduri, deşi le ştiau

Conform deciziei Comisiei Europene şi modului de lucru la nivel european, s-au schimbat procedurile de întocmire a documentelor pentru plăţi. Aproape toată lumea a ştiut şi s-a apucat de treabă, dar unii, cum e în România, şi nu doar în România, deşi ştiu reglementarea, au stat până în ultima secundă să aplice. Dar sunt, banii nu lipsesc, avem în buget„, a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul a adăugat că la presiunile Ministerului Finanţelor şi ale media, procedurle au fost îndeplinite de toţi şi nu ar mai trebui să existe întârzieri.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

CITEŞTE ŞI: Pricopie: Promulgarea bugetului pentru 2014, un lucru extraordinar pentru educaţie


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei