Ponta: FMI ne-a spus că mai bine refacem privatizarea CFR Marfă decât să fie contestată procedura

Fondul Monetar Internaţional le-a transmis autorităţilor de la Bucureşti că ar fi mai bine să reia procedura de privatizare a CFR Marfă, decât să fie una contestată, a declarat miercuri prim-ministrul Victor Ponta, potrivit Agerpres.  

23 oct. 2013, 19:41
Ponta: FMI ne-a spus că mai bine refacem privatizarea CFR Marfă decât să fie contestată procedura

Premierul şi-a exprimat speranţa că reprezentantul FMI ‘n-a învăţat de la politicienii români una să spună în particular şi alta în public’.

Întrebat, într-un interviu la TVR, dacă FMI a criticat ratarea privatizării CFR Marfă, premierul Ponta răspuns că el a văzut ‘o declaraţie destul de confuză a unui reprezentant din România’.

‘Nu, n-a făcut-o FMI. Eu am văzut o declaraţie destul de confuză a unui reprezentant din România. Lucrurile stau în felul următor: cei de la FMI ne-au transmis foarte clar că e mai bine să refacem procedura, decât să fie o procedură contestată. Acum eu sper că reprezentantul FMI n-a învăţat de la politicienii români una să spună în particular şi alta în public. M-a deranjat, dacă cumva, dincolo de ce ni s-a spus oficial – că nu e nicio problemă, de altfel avem în acordul cu ei foarte clar prevăzut că se reia o procedură în termen mult mai relaxat şi n-o să mai fim puşi sub presiune’, a afirmat Ponta, aflat în vizită la Washington.

Fondul Monetar Internaţional critică eşecul privatizării companiei CFR Marfă, obiectiv asumat de guvernul de la Bucureşti în acordul de finanţare internaţională. Ratarea acestui proces afectează atractivitatea României pentru investitori, consideră oficialii fondului, relata luni RFI.

‘Ultimele noutăţi reprezintă un regres foarte dezamăgitor în acest proces. Este încă devreme să tragem concluzii definitive. O analiză atentă trebuie să se desfăşoare astfel încât lecţiile să fie învăţate pentru acţiunile viitoare. Acest regres va afecta perspectivele unei îmbunătăţiri rapide în sector şi, în sens mai larg, reputaţia României în comunitatea investitorilor’, susţine Guillermo Tolosa, reprezentantul rezidenţial al FMI pentru România şi Bulgaria.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut României ca privatizarea CFR Marfă să fie finalizată cel mai târziu la 15 octombrie, a declarat, miercuri, Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

 

VEZI ŞI:

Băsescu sesizează Curtea Constituţională: E discriminare la ISC, nu spune cum se fac angajări sau promovări