Ponta: Franţa poate conta pe România pentru a construi viitorul Europei împreună

Franţa poate conta pe România pentru a construi împreună viitorul Europei, a declarat premierul Victor Ponta la recepţia organizată luni de Ambasada Franţei la Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, transmite Agerpres.

14 iul. 2014, 15:20
Ponta: Franţa poate conta pe România pentru a construi viitorul Europei împreună

‘Sunt sigur că după alegerile europene am înţeles cu toţii că trebuie să lucrăm împreună pentru a continua visul european, sunt sigur că o putem face împreună, sunt sigur, domnule ambasador, că foarte curând România va face parte nu numai din Uniunea Europeană, dar şi din Spaţiul Schengen. Aceasta înseamnă că putem lucra împreună, putem trăi împreună, putem învăţa unul de la altul şi că aici, la frontiera Uniunii Europene, Franţa va găsi întotdeauna în România cel mai bun prieten al său’, a declarat premierul român.

Ponta i-a transmis ambasadorului Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, să aibă un mandat excelent în România.

‘Vă dorim un mandat excelent aici, în Bucureşti, şi sunt sigur că toţi ambasadorii care îşi încheie mandatul la Bucureşti rămân prieteni ai României. Contez pe dumneavoastră, domnule ambasador’, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul român a mulţumit investitorilor francezi în România pentru că prin proiectele derulate în ţara noastră au reuşit să creeze locuri de muncă şi prosperitate.

Victor Ponta şi-a încheiat discursul cu salutul tradiţional al francezilor: ‘Vive la France!’, ambasadorul francez replicând: ‘Vive la Roumanie!’.