Ponta: Guvernul Boc a emis OU 103/2009, pledoarie pe unificarea alegerilor parlamentare cu referendum

Premierul Victor Ponta le-a spus miniştrilor să aibă grijă ce semnează deoarece "rămâne la arhivă", el făcând astfel referire la OU 103/2009 emisă de Guvernul Boc, act normativ care, în opinia sa, este "o pledoarie" pentru unificarea alegerilor parlamentare cu referendumul.

15 ian. 2014, 13:26
Ponta: Guvernul Boc a emis OU 103/2009, pledoarie pe unificarea alegerilor parlamentare cu referendum

Ordonanţa de urgenţă 103/2009 completează Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

O să vă fac o scurtă relatare despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 103 din 2009, care a stabilit că referendumul se organizează împreună cu alegerile europarlamentare, că e mai bine aşa. O să vă citez, că m-am învăţat să citez ca să nu greşesc, o să vă citez cum spunea primul ministru Boc şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, că e mai bine să unim europarlamentarele cu referendumul, motiv pentru care au dat ordonanţă de urgenţă„, a spus Ponta, citat de Mediafax.

În acest context, le-a cerut miniştrilor să fie atenţi la documentele pe care le aprobă în timpul activităţii lor.

Morala este: «Vedeţi ce semnaţi că rămâne la arhivă», asta-i morala. Aşa, o pledoarie pentru unirea referindumul cu europarlamentarele, cum face aici Guvernul Boc, mai rar. Ne-au convins, aproape„, le-a mai spus Ponta miniştrilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a afirmat însă că PDL respinge categoric comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei, arătând că Victor Ponta şi Crin Antonescu sacrifică interesele românilor de dragul unor poziţii în stat, unor interese personale.