Ponta îi cere lui Cazanciuc să vadă ce lămuriri sunt necesare la Codul de Procedură Penală

Premierul Victor Ponta i-a solicitat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, prezent la întrunire, să vadă dacă este necesar să se aducă lămuriri privind Codul de Procedură Penală, transmite Mediafax.

03 feb. 2014, 10:37
Ponta îi cere lui Cazanciuc să vadă ce lămuriri sunt necesare la Codul de Procedură Penală

„Vreau să rog ministrul Justiţiei şi după aceea reprezentanţii noştri în comisiile juridice de la Senat şi de la Cameră să ne uităm dacă este necesar şi cum să aducem lămuriri în ceea ce priveşte Codul de procedură penală”, a spus Ponta.

El a susţinut că preşedintele Traian Băsescu şi „sistemul” acestuia vor Coduri în care să fie toată lumea înregistrată, după care să dea stenogramele în presă, iar cei vizaţi să se scuze că nu sunt vinovaţi.
„Noi vrem o ţară în care să nu fie înregistraţi decât cei care comit fapte penale, ceilalţi nu, şi asta-i diferenţa de fapt fundamentală între un regim securist al lui Băsescu şi un sistem european democratic pe care noi îl promovăm. Restul e tehnică legislativă”, a spus Ponta.

El a spus că doar pe vremea Securităţii instituţiile erau mai puternice decât oamenii şi a făcut apel la repunerea lucrurilor în matricea corectă.

„Cred că e mai puţin important cine strigă mai tare. Important este dacă despărţim apele între securiştii lui Băsescu care ne ascultă pe toţi şi Coduri penale şi de procedură penală care ne asigură o balanţă corectă între libertăţile şi drepturile individuale ale cetăţenilor şi dreptul instituţiilor”, a spus Ponta.