Ponta îi dă REPLICA lui Blaga: Auzindu-vă, îmi pare rău că nu a vorbit doamna Udrea

Prim-ministru desemnat, Victor Ponta, i-a răspuns, în Parlament, liderului PDL, Vasile Blaga, transmiţându-i că este convins că poate să înghită un "Guvern-mamut", deoarece animalele, oricât de mari, pot fi înghiţite. "Să fii liderul PDL şi să vorbeşti de corupţie e ca şi cum ai vorbi de frânghie în casa spânzuratului", a spus Ponta.

21 dec. 2012, 16:51
Ponta îi dă REPLICA lui Blaga: Auzindu-vă, îmi pare rău că nu a vorbit doamna Udrea

Aserţiunilor lui Blaga legate de corupţia şi minciuna guvernului Ponta I, premierul desemnat le-a răspuns folosind zicale populare şi făcând trimitere la zona de origine a lui Blaga, precum şi la faptul că acesta a lucrat o vreme ca vameş.

Distinsul preşedinte al PDL a vorbit despre măsuri de stânga. Să nu mă dezamăgiţi, dumneavoastră chiar sunteţi un om de stânga, nu cred că vă deranjează lucrul ăsta. Cât despre «Guvernul-mamut», mă gândeam că puteţi să îl înghiţiţi, pentru că animelele, indiferent cât sunt de mari, pot fi înghiţite de dumneavoastră. Să fii liderul PDL şi să vorbeşti de corupţie şi minciună este, cum s-ar spune în Ardeal, să vorbeşti de frânghie în casa spânzuratului sau, cum ar spune vameşii, să nu fluieri în biserică„, a spus Ponta.

„Auzindu-vă vorbind, domnule Blaga, începe să-mi pară rău că nu a vorbit doamna Udrea„, a adăugat apoi pesedistul provocânt aplauze în băncile puterii.

Victor Ponta l-a ironizat pe Blaga şi din perspectiva rezultatelor acestuia ca lider al democrat-liberalilor. „La alegerile locale, PDL a avut 20%, cu actuala conducere a obţinut 16%. Vă dorez succes. E o conducere bună pentru USL”, a comentat Ponta.

Acesta i-a replicat şi senatorului PPDD, Tudor Barbu, care le-a imputat partidelor politice cu tradiţie parlamentară postdecembristă că au adus România în stadiul în care se află acum. „Domnul Barbu are mulţi colegi care au mai făcut politică la PSD, PNL sau PDL. Să-i întrebe pe ei cum de s-a ajuns în această situaţie„, a spus Ponta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, în plenul reunit al Parlamentului, că PDL respectă votul românilor, dar nu va susţine „o guvernare născută din manipulare, minciună şi ipocrizie”.

„Nu văd niciun motiv pentru a susţine Guvernul Ponta II”, a adăugat Blaga.

El a mai arătat că PDL şi-a exprimat îndoiala în legătură cu competenţa şi integritatea unor membri ai Guvernului, iar „temerile PDL s-au adeverit cu vârf şi îndesat”.”Ne şochează că astăzi acest prim-ministru vine cu mai mulţi oameni cu probleme de integritate şi ne cere din nou votul de încredere”, a adăugat senatorul PDL.

El a afirmat că prioritatea zero a guvernării USL a devenit nerespectarea legii şi că a reuşit o mare performanţă, aceea de a sta 7 luni la guvernare fără să guverneze „nicio clipă”.

„Promiteaţi un guvern suplu, iar acum propuneţi un colos cu 28 de tentacule. Sunteţi europeanul convins sau cel care ataca şefii guvernelor europene. Aţi reuşit să staţi 7 luni la guvernare în care nu aţi guvernat nicio clipă. Vă asigur că PDL vă va aminti la tot pasul de promisiunile făcute la tot pasul. Vom relua din promisiunile voastre şi le vom susţine ca amendamente la bugetul de stat, să vedem dacă vă veţi asuma aceste promisiuni”, a spus Blaga.