Ponta: Importante sunt acum problemele meteo. Pe urmă vom convoca CSAT pentru a analiza accidentul din Apuseni

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a primit încă un răspuns din partea Administraţiei Prezidenţiale legat de data la care să fie reunit Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), potrivit Mediafax. El a dăugat că, în acest moment, este mai important să fie depăşite problemele meteo şi, după aceea, preşedintele va convoca reuniunea.

28 ian. 2014, 15:07
Ponta: Importante sunt acum problemele meteo. Pe urmă vom convoca CSAT pentru a analiza accidentul din Apuseni

Întrebat, marţi, de presă dacă a primit un răspuns din partea Administraţiei Prezidenţiale legat de data la care să fie reunit CSAT, premierul a răspuns că nu.

„Nu, n-am încă, dar cred că trebuie întâi să trecem peste ce avem de făcut aici şi după aceea, sigur, preşedintele va convoca CSAT”, a spus Ponta.

Duminică, premierul Victor Ponta a anunţat că a transmis solicitarea de convocare a CSAT, menţionând că data în care va fi programată această reuniune urmează să fie stabilită de către preşedintele Traian Băsescu.

Surse oficiale au declarat anterior că premierul Victor Ponta va solicita convocarea CSAT, într-o şedinţă care să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, pentru a discuta modul în care a acţionat conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi demiterea directorului general al STS, Marcel Opriş.

Sursele citate au precizat că premierul va solicita convocarea CSAT în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului, cu intenţia ca reuniunea să aibă loc cât mai rapid, eventual chiar luni.

Conform Legii de organizare, preşedintele României îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar primul-ministru îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se convoacă de preşedintele acestuia, trimestrial sau ori de câte ori este necesar, dar poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.

VEZI SI:

ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni: Preşedinţia a început propria anchetă a circumstanţelor accidentului