Ponta: Indiferent de situaţia GAZELOR de import, necesarul pentru POPULAŢIE şi urgenţe e asigurat din resurse

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că indiferent ce se întâmplă cu furnizarea gazelor de import din Rusia, România îşi poate asigura în această iarnă din propriile resurse necesarul de gaze pentru populaţie şi pentru urgenţe.

10 dec. 2014, 14:13
Ponta: Indiferent de situaţia GAZELOR de import, necesarul pentru POPULAŢIE şi urgenţe e asigurat din resurse

‘Continuă problemele obişnuite, să zic, de iarnă. Am discutat şi cu ministrul Energiei şi cu ceilalţi legat de aprovizionarea cu gaze şi sperăm să nu fie probleme speciale, chiar dacă am avut probleme cu furnizarea gazelor din import. (…) Vorbim de gazele de import din Rusia. (…) Ce vreau să transmit prin presă este că în orice situaţie, tot ce se întâmplă şi cu gazele din Rusia şi cu altceva, pentru populaţie şi pentru necesităţile urgente avem propriile noastre resurse şi, de asemenea, în depozite. Sperăm să nu fie probleme cu gazele din import pentru desfăşurarea activităţilor economice în mod normal, însă vreau să transmit un mesaj foarte clar că orice se întâmplă şi orice decizii politice sau, mă rog, pseudopolitice se iau în estul Europei, noi avem pentru această iarnă pentru populaţie asigurat tot ceea ce trebuie’, a declarat premierul în cadrul şedinţei de guvern, scrie Agerpres.

Premierul a anunţat, totodată, că Executivul a aprobat sprijinul pentru CET-ul de la Govora în aşa fel încât ‘municipiul Râmnicu Vâlcea şi toate unităţile economice din zonă să nu rămână fără căldură şi energie în această perioadă’.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a precizat, la solicitarea premierului, că faţă de zilele trecute ‘au crescut furnizările pentru astăzi’.

‘Înţelegem că sunt mai multe ţări care s-au confruntat cu reduceri în furnizare din Federaţia Rusă. Ştie şi Comisia Europeană, am avut nişte discuţii ieri şi la Bruxelles’, a declarat Nicolescu.