Ponta, iritat de întrebările privind banii pentru campanii. „Nu vreţi să fim mai puţin ipocriţi?”

Premierul Victor Ponta s-a arătat, marţi, deranjat de insistenţele jurnaliştilor în cazul afirmaţiilor ministrului Relu Fenechiu referitoare la banii folosiţi de partide în campaniile electorale, invitând la mai puţină ipocrizie.

19 mart. 2013, 17:18
Ponta, iritat de întrebările privind banii pentru campanii. „Nu vreţi să fim mai puţin ipocriţi?”

Victor Ponta s-a arătat iritat de întrebările legate de afirmaţia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, potrivit căruia Adrian Năstase a fost condamnat pentru fapte făcute şi de mulţi alţi politicieni.

Iniţial, premierul a replicat că nu este „comentator politic”, însă, când jurnaliştii au insistat pentru un răspuns, Victor Ponta a fost vizibil deranjat. „Şi este o surpriză generală, sunteţi şocaţi de acest lucru! Nu vreţi totuşi să fim mai puţin ipocriţi?„, a replicat, retoric, Ponta, citat de Mediafax.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat marţi că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase şi că România este „o ţară care greşeşte foarte mult”, întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulţi politicieni.

Fenechiu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a închide un fost premier „pentru o chestiune” pe care mulţi politicieni au făcut-o este „o greşeală”.

Solicitat să detalieze, el a răspuns că faptele la s-a referit vizează găsirea de diverse fonduri pentru finanţarea campaniilor electorale.