Ponta, ironic cu Iohannis: Să ne rugăm să nu ne atace Rusia în weekend sau când Comandantul e în Florida

Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat pe preşedintele Klaus Iohannis, care a reacţionat abia luni la ameninţările făcute vineri de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

31 mai 2016, 10:41
Ponta, ironic cu Iohannis: Să ne rugăm să nu ne atace Rusia în weekend sau când Comandantul e în Florida

Hai că după cinci zile a ajuns și Iohannis la serviciu și a răspuns la declarațiile lui Putin! Să ne rugăm la Dumnezeu să nu ne atace Rusia în weekend sau când e Comandantul suprem în Florida!„, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că declaraţiile recente din partea Rusiei referitoare scutul de la Deveselu nu pot să intimideze şi arată că abordarea României de întărire a securităţii NATO este cea corectă.

Recentele declaraţii din partea Federaţiei Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă„, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o ameninţare la adresa Moscovei.

„Dacă ieri în aceste zone din România oamenii, pur și simplu, nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin. „În aceeași situație se află și Polonia”, a continuat președintele rus.