Ponta: Justiţia va fi independentă după 2014. Nu cred că Băsescu se schimbă până atunci

Justiţia va fi nu doar independentă şi puternică, dar nu va mai fi folosită de oameni politici "după 2014", a declarat premierul Ponta, citat de Mediafax. El a precizat că avansează un termen îndepărtat deoarece nu crede că preşedintele Băsescu se va schimba până la finele mandatului şi nu va mai folosi justiţia ca armă.

23 oct. 2013, 18:50
Ponta: Justiţia va fi independentă după 2014. Nu cred că Băsescu se schimbă până atunci

„Eu am exprimat un punct de vedere pe care îl împărtăşesc, în care cred şi de care cred că România are nevoie, şi anume justiţia cât mai independentă, cât mai puternică şi cât mai extrasă din bătăliile politice, pentru că ceea ce cred că a făcut rău României şi justiţiei din România a fost faptul că justiţia a fost folosită în bătălia politică. Măcar asumată: „Eu sunt cel care îi protejez pe procurori şi îi pun s le facă dosare la oamenii politici”, ceea ce nu se întâmplă în America şi nici nu s-ar putea întâmpla, Barack Obama nu iese să spună „Eu îi rotejez pe procurori ca să le facă dosare la republicani”. Deci, ideea mea a fost, şi o susţin, că, după 2014, justiţia din România va fi nu doar independentă şi puternică, dar nu va mai fi folosită de oameni politici”, a spus Victor Ponta la TVR.

Întrebat de ce vorbeşte despre un termen atât de îndepărtat, premierul a răspuns că nu crede că, până la finalul ultimului mandat, preşedintele Traian Băsescu se va schimba deodată, după ce nouă ani a folosit justiţia în bătăliile sale politice, măcar ca discurs.

„Eu vorbesc de 2014 pentru că sunt convins că, odată cu încetarea mandatului al doilea al preşedintelui Băsescu se încheie o epocă, epoca acelui preşedinte care face tot, care conduce tot, care dă ordine tuturor. Viitorul preşedinte nu va mai fi aşa, şi atunci justiţia nu va mai fi doar indepedentă şi puternică, dar nu va mai fi o armă în bătălia politică”, a adăugat Ponta.

 

VEZI SI:

Băsescu sesizează Curtea Constituţională: E discriminare la ISC, nu spune cum se fac angajări sau promovări