Ponta l-a felicitat pe Iordănescu pentru revenirea la echipa naţională de fotbal

Premierul Victor Ponta l-a felicitat, miercuri, la Palatul Victoria, pe noul antrenor al echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, pentru revenirea la cârma selecţionatei de fotbal a României şi a anunţat pe un ton amical că acesta are ca primă 'sarcină' câştigarea meciului cu Irlanda de Nord, transmite Agerpres.

29 oct. 2014, 11:46
Ponta l-a felicitat pe Iordănescu pentru revenirea la echipa naţională de fotbal

Premierul a coordonat la Guvern o reuniune cu factorii de resort în vederea stabilirii paşilor concreţi de urmat de către autorităţile române în vederea găzduirii cu succes a patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020.

‘Domnul antrenor general a primit sarcină ca la meciul cu Irlanda de Nord să câştigăm’, a declarat premierul.

Anghel Iordănescu a mulţumit pentru implicarea şi sprijinul acordat de Guvern în obţinerea de către România a dreptului de găzdui partide din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020.

‘În ceea ce mă priveşte, pe mine direct mă interesează calificarea la Campionatul European din 2016. Este un prim examen pe care-l avem pe 14 noiembrie şi din punctul meu de vedere este foarte important ca echipa naţională să câştige să se califice pentru a putea face trecerea de la o competiţie la alta’, a mai spus Anghel Iordănescu.

‘Vă mulţumim domnule antrenor şi noi vă ţinem pumnii’, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul i-a urat succes şi preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, solicitându-i să se alăture apelurilor autorităţilor privind atmosfera de pe stadioanele de fotbal româneşti, având în vedere şi recentele incidente de la meciul cu Ungaria.

Preşedintele FRF a afirmat, la rândul său, că autorităţile statului s-au achitat de sarcinile care le reveneau în vederea pregătirii meciului cu Ungaria şi a adăugat că, la finele săptămânii, FRF urmează să primească un răspuns în privinţa meciului cu Irlanda de Nord.

‘Vineri vom avea un răspuns în care vom afla dacă vom avea posibilitatea să susţinem echipa naţională cu tribunele pline sau nu. Noi ne pregătim şi sperăm ca să putem să o facem. Încă o dată, vreau să vă mulţumesc direct pentru tot sprijinul pe care l-aţi acordat acestui proiect, Euro 2020’, a mai spus Răzvan Burleanu.

La reuniunea privind Campionatul European de Fotbal Euro 2020 au mai participat vicepremierii Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, miniştrii Gabriela Szabo, Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi primarul general al Capitalei Sorin Oprescu.


loading...