VICTOR PONTA, întrebat la CNN dacă va candida la alegerile prezidenţiale: Poate că da VIDEO

Victor Ponta a declarat vineri, la CNN, unde a fost invitat în direct, după listarea Electrica pe bursa de la Londra, că politica este un "sport sângeros" în ţara noastră, ca şi în alte ţări, iar la întrebarea moderatorului dacă va candida la prezidenţiale, a răspuns: "Poate că da".

04 iul. 2014, 11:23
VICTOR PONTA, întrebat la CNN dacă va candida la alegerile prezidenţiale: Poate că da VIDEO

Invitat, după listarea Electrica pe bursa de la Londra, în studioul CNN, premierul Victor Ponta şi-a confirmat intenţia de a candida în noiembrie la preşedinţia României.

Poate că da, dar important e ca România să meargă pe această cale pozitivă. Primii ani ca membri ai UE au fost foarte duri, iar acum după mulţi dificili şi cu multe sacrificii pare că România nu mai este o problemă pentru Uniunea Europeană, ci mai degrabă o ţară de încredere şi cu o dezvoltare rapidă la frontiera estică a Uniunii Europene„, a spus Ponta.

Întrebat ce se întâmplă cu reformele din România, având în vedere că politica românească este un „sport sângeros”, cu dispute între partide şi scandaluri legate inclusiv de preşedinte, care afectează şi economia, şi ce fac autorităţile pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor românilor şi ale Europei, Ponta a admis la CNN că politica autohtonă poate fi astfel caracterizată.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta a deschis bursa din Londra, unde sunt tranzacţionate acţiunile Electrica

„Aveţi dreptate, politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în ţara noastră. Important este că în ultimii doi ani, de când am preluat funcţia de prim-ministru, am promovat două cuvinte-cheie: stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri, iar răspunsul a fost mai bun decât ne-am aşteptat„, a spus Ponta, făcând referire la creşterea economică.

Premierul a arătat că o mare atenţie este acordată şi reformelor structurale şi a vorbit despre introducerea managementului profesionist în toate companiile de stat.

Victor Ponta a apreciat că ultimele cifre ale economiei, legate de creşterea economică şi şomaj, creează speranţe că nu doar România, ci şi aproape toţi ceilalţi noi membri ai Uniunii Europene din estul continentului sunt mai bine pregătiţi acum pentru toate provocările viitoare, în special din sectorul energetic, generate de proasta relaţie actuală dintre UE şi Rusia.

CITEŞTE ŞI Ponta: Dacă sunt CANDIDATUL cu cele mai mari şanse la prezidenţiale, pe 1 AUGUST voi anunţa hotărârea mea

Şeful Guvernului se află la Londra, unde a deschis, vineri dimineaţa, bursa din Londra, unde încep să fie tranzacţionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate în dolari alocate în oferta publică iniţială la Electrica.