Ponta: La Otopeni, Băsescu e leu. La Bruxelles, e pisic

Publicat: Duminică, 10 Februarie 2013 21:47 // Actualizat: Luni, 11 Februarie 2013 11:08 // Sursa: RTV.net

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că Traian Băsescu s-a dovedit incapabil să negocieze mai bine la Bruxelles, fiind de acord cu sumele avansate pentru România de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. De asemenea, Ponta a spus că preşedintele nu mai are interesul să se bată pentru România.

Foto: puterea.ro

Reproşul lui Ponta la adresa preşedintelui Băsescu în ceea ce priveşte negocierea bugetului Uniunii Europene în perioada 2014-2020 este acela că nu s-a opus proiectului de buget agreat de către statele care au susţinut reduceri bugetare. "Preşedintele este un leu la Otopeni, dar la Bruxelles, este un pisic, ca să folosesc comparaţia lui preferată", a declarat Ponta.

Premierul a spus că Băsescu este singurul lider european, în afară de primul-ministru britanic, David Cameron, partizan fervent al reducerii bugetului, care s-a declarat mulţumit de rezultat. "Aici m-a supărat cel mai tare reacţia preşedintelui, când vii şi spui 'Am câştigat! Am înfrânt!', iar ceilalţi şef de guvern se duc acasă şi zic 'Asta e, mai mult nu s-a putut' ", a comentat Ponta.

În ceea ce priveşte remarca lui Băsescu potrivit căreia cei dezamăgiţi în ţară de rezultatul negocierilor de la Consiliul European nu ar fi fost în stare să obţină decât bani pentru biletul de avion, Ponta a dat o replică la fel de ironică: "Biletul de avion i l-am plătit eu lui Traian Băsescu, adică Guvernul (...) Ne costă cam mult la ce rezultate are".

Victor Ponta a afirmat că a aflat de la şefii guvernelor cu care a discutat la Torino despre modul în care s-au derulat negocierile la Bruxelles. "Nu s-a obţinut pentru că a negociat preşedintele Băsescu, ci aşa a spus Herman van Rompuy", a spus Ponta adăugând despre Traian Băsescu că "pe mine m-a reprezentat prost la Bruxelles".

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Victor Ponta bugetul UE Victor Ponta Consiliul European Victor Ponta pisic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 feb 10:16
...European, Herman van Rompuy. De asemenea, Ponta a spus că preşedintele nu mai are interesul să se bată pentru România. Citeste mai mult pe RTV.NET. Share...
10 feb 22:55
Răspunde | Votează email 2 email
dexfm
Asta plagiaza pana si replicile....
10 feb 22:15
...la Bruxelles, fiind de acord cu sumele avansate pentru România de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Ponta: La Otopeni, Băsescu e leu. La Bruxelles, e pisic la ...
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H