Ponta le cere românilor să îi semnaleze unde se vinde pâinea la preţul vechi

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj prin care le cere cetăţenilor să-i demaşte pe comercianţii care nu au ajustat preţul pâinii la măsura reducerii TVA, intrată în vigoare la 1 septembrie. Şeful guvernului a primit deja semnale din mai multe zone ale ţării că pâinea se vinde încă la preţul vechi.

03 sept. 2013, 19:56
Ponta le cere românilor să îi semnaleze unde se vinde pâinea la preţul vechi

De la 1 septembrie a intrat în vigoare măsura reducerii TVA la pâine la 9%, fapt pe care orice român ar trebui să-l resimtă zilnic în propriile buzunare. Nu toţi comercianţii s-au aliniat însă noilor norme, astfel că premierul Victor Ponta a lansat public un apel de demascare a celor care încă mai practică preţurile vechi.

Şeful guvernului a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi roagă pe cetăţeni să îi semnaleze orice fel de nereguli.

Dragi prieteni, am spus că pâinea se va ieftini şi am realizat acest lucru. De peste tot din ţară am primit semnale că reducerea TVA la 9% s-a văzut în preţul pâinii. Sigur că mai există locuri în care acest lucru nu s-a realizat. Dacă există totuşi comercianţi care încearcă să facă profit de pe urmă acestei decizii, nu ezitaţi să-mi semnalati. Vom face controale peste tot în ţară, pentru a verifică dacă vânzătorii respectă decizia pe care am luat-o. Vă mulţumesc!„, a scris Victor Ponta.

Citeşte şi Românii, campionii Europei la consumul de pâine

Primele semnale au apărut deja pe pagina premierului, oameni din Bârlad, Piatra Neamţ, Galaţi, Videle şi Botoşani semnalând faptul că încă mai cumpără pâine la preţul vechi.

Citeşte şi Ponta: Să dovedim că nu suntem o ţară de evazionişti. După 9-12 luni analizăm efectul TVA la pâine