Ponta: M-am bucurat că s-a găsit o soluţie financiară pentru echipa feminină de handbal Oltchim

Premierul Victor Ponta salută faptul că s-a găsit o soluţie financiară pentru echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, el apreciind că echipa este un simbol pentru regiunea Olteniei şi chiar pentru întreaga ţară.

15 mart. 2013, 16:50
Ponta: M-am bucurat că s-a găsit o soluţie financiară pentru echipa feminină de handbal Oltchim

„Echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea este un simbol pentru regiunea Olteniei şi chiar pentru întreaga Românie. M-am bucurat că în aceste zile, la solicitarea noastră directă, s-a găsit o soluţie pentru ca echipa din Vâlcea să aibă condiţiile financiare necesare. Le mulţumesc celor din compania Petrom pentru sprijinul financiar suplimentar pe care îl acordă. Am vorbit cu cei de la Petrom despre acest subiect şi este lăudabilă implicarea lor. Echipa de handbal se poate concentra acum pe realizarea performanţei sportive, să-i facă mândri pe români şi pe toţi cei care au sprijinit-o să depăşească un moment dificil„, scrie premierul Victor Ponta într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

Alături de mesaj a fost afişată şi o fotografie a echipei, încurajată de suporterii din tribune.

Andrei Luca, vicepreşedintele Clubului Sportiv Oltchim, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa de handbal feminin nu se va desfiinţa.

„Lucrurile stau bine în momentul de faţă la club. Avem promisiuni că salariile fetelor pe ianuarie şi februarie vor fi achitate. Aşteptăm şi banii promişi de Primăria Capitalei, trebuie să menţionăm şi faptul că un sprijin considerabil a venit şi din partea Primăriei Râmnicului şi din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Mai mult de atât, au venit în ultima perioadă să ne ajute financiar, prin sponsorizări, firme mici şi mijlocii. Trebuie însă subliniat faptul că acest club de tradiţie nu se va desfiinţa, indiferent de ce se va întâmpla în alte domenii economice, chiar dacă prin absurd jucătoare de la seniori ar pleca, vom rămâne cu junioarele iar handbalul feminin la Râmnicu Vâlcea va avea continuitate”, a afirmat Andrei Luca, potrivit Agerpres.

Duminică, Oltchim Râmnicu Vâlcea va întâlni, în ultimul său meci din grupa principală 2, echipa Krim Ljubljana. Dacă formaţia vâlceană va câştiga la cinci goluri diferenţă, va termina grupa pe locul I, iar în cazul unei victorii la o diferenţă mai mică de cinci goluri, va ocupa locul II.