Ponta: M-am întâlnit cu primarul general şi cu şefii FRF şi LPF. Vrem să organizăm în România CE 2020

Premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit miercuri, împreună cu miniştri de resort, cu primarul general al Capitalei, cu şeful FRF şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal, transmite Agerpres. Aceştia s-au întâlnit pentru a discuta despre demersurile de ordin legislativ şi administrativ în vederea depunerii de către România până în luna martie a anului viitor a dosarului privind găzduirea de către ţara noastră a unor meciuri de la turneul final al CE de Fotbal din 2020.

18 dec. 2013, 17:35
Ponta: M-am întâlnit cu primarul general şi cu şefii FRF şi LPF. Vrem să organizăm în România CE 2020

Ponta a explicat, în deschiderea reuniunii săptămânale a Guvernului, că acesta a fost unul din motivele întârzierii cu peste trei ore a şedinţei programate pentru ora 13,00.

‘Unul din motivele de întârziere a fost acela că, împreună cu o parte dintre miniştri, ne-am întâlnit cu primarul general, cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, cu preşedintele Ligii Profesioniste pentru a demara un proiect important şi anume organizarea unor partide din Campionatul European de Fotbal la Bucureşti. Şi vreau să vă rog pe toţi miniştrii care aveţi atribuţii. Înţeleg că timpul e scurt până în martie, trebuie să terminăm toate modificările legislative, proceduri, alocări de fonduri, în aşa fel încât să depunem dosarul şi România să poată organiza un eveniment european important’, a declarat premierul.

La întâlnire, alături de premier, au participat Gabriel Oprea, viceprim-ministru şi preşedinte al Comitetului interministerial, Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice, Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului şi vicepreşedinte al Comitetului, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, Dan Şova, ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, Gheorghe Hagi, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Anghel Iordănescu, director tehnic al Federaţiei Române de Fotbal.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, anunţa miercurea trecută că Executivul a aprobat o hotărâre privind declararea de interes naţional a proiectului de candidatură a României pentru organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatul European de Fotbal din 2020.