Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani până vor face Internele şi ANAF o bază de date comună cu amenzi

Victor Ponta a declarat că s-a hotărât să mai stea "încă 10-15 ani" la guvernare, până vor reuşi Ministerul de Interne şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere.

13 mai 2015, 10:16
Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani până vor face Internele şi ANAF o bază de date comună cu amenzi

Premierul Victor Ponta s-a arătat nemulţumit de faptul că nu există o bază comună a Ministerului de Interne şi ANAF privind amenzile rutiere.

„M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam în atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulaţie. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poţi să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă ? Bănuiam că nu e ceva atât de complicat tehnologic încât să ai o singură bază de date între Poliţie şi… Domnule, spune-mi şi mie cine a luat amendă, de radar, de ce-o fi, de parcare… Nu se poate, dom’le!”, a spus Ponta înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică.

Primul-ministru a precizat că dacă i-ar cere vicepriministrului Gabriel Oprea să le introducă pe agenda şedinţei de guvern, în şapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de bază de date.

„Nu suntem o ţară aşa mică, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat”, a completat glumind premierul.