Ponta: Merg şi eu la Bruxelles, şi ce dacă mă întâlnesc cu Băsescu? N-am nimic împotrivă, Doamne fereşte!

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că va lua parte la reuniunea prim-miniştrilor social-democraţi, care se va desfăşura la Bruxelles, potrivit Agerpres. Mai mult, el a spus că n-ar avea 'nimic împotrivă' dacă s-ar întâmpla să se întâlnească şi cu preşedintele Traian Băsescu, care va participa la lucrările Consiliului European.

23 oct. 2013, 19:24
Ponta: Merg şi eu la Bruxelles, şi ce dacă mă întâlnesc cu Băsescu? N-am nimic împotrivă, Doamne fereşte!

‘În mod sigur se întâlnesc cele două mari familii politice (popularii şi socialiştii – n.r.) şi voi participa la întâlnirea cu primii-miniştri social-democraţi. De asemenea, în acest an, Consiliul European a decis organizarea unor consilii pe teme, nu unul general. A fost un consiliu pe tema energiei, în mai, iar acum va fi un consiliu pe tema IT şi agenda digitală. Guvernul – şi ministrul Dan Nica şi eu – a lucrat foarte mult, atât cu instituţiile publice, cât şi cu firmele private din România. Avem o poziţie extrem de bine structurată. (…) E o problemă foarte tehnică, evident că e o problemă strict guvernamentală, n-are nicio legătură cu alte instituţii ale statului’, a spus Victor Ponta, la TVR.

La remarca moderatorului ‘poate vă întâlniţi acolo (cu preşedintele – n.r.)’, Victor Ponta a răspuns: ‘N-am nimic împotrivă, Doamne fereşte! Important e ca România să aibă un punct de vedere foarte bine structurat, pentru că IT, ca şi energia reprezintă un domeniu cu mare potenţial în România’.

Preşedintele Traian Băsescu se va afla joi şi vineri la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, dar şi la Summitul Partidului Popular European.

 

VEZI SI:

Băsescu sesizează Curtea Constituţională: E discriminare la ISC, nu spune cum se fac angajări sau promovări