Ponta: Miniştrii demisionari ai PNL sunt în funcţie până se emite decretul de revocare

Premierul Victor Ponta a declarat joi că Guvernul funcţionează legal, iar miniştrii demisionari ai PNL sunt în funcţie până în momentul în care în Monitorul Oficial se publică decretele de revocare, relatează Agerpres.

13 feb. 2014, 16:17
Ponta: Miniştrii demisionari ai PNL sunt în funcţie până se emite decretul de revocare

Premierul a comentat astfel afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu de acum câteva zile care susţinea că Guvernul funcţionează ilegal după ce miniştri liberali Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au anunţat demisiile, nefiind încă numiţi miniştri interimari la portofoliile respective.

‘Cred că declaraţia domnului preşedinte Băsescu este o declaraţie pur politică. Nu cred că el nu cunoaşte legea şi Constituţia. Legea spune foarte clar că mandatul unui ministru încetează la momentul publicării în Monitorul Oficial a decretului de revocare, ori nu există niciun asemenea decret. Deci legal evident că toţi aceşti miniştri sunt în funcţie, merg la serviciu, semnează documente, reprezintă România până la momentul la care, pe baza propunerii mele, se va emite decretul’, a explicat premierul într-un interviu acordat agenţiei de presă.

Şeful Executivului a adăugat că singura funcţie vacantă, dar pentru care există un interimar, este cea de ministru de Interne.

‘Singura funcţie care este vacantă, pentru că s-a emis decretul de revocare din funcţie, este cea de ministru de Interne, domnul Stroe, ori acolo, pe o perioadă de 45 de zile, de asemenea există decret prezidenţial prin care domnul Oprea exercită, până la expirarea termenului de 45 de zile, funcţia de ministru de Interne. Deci, practic, în acest moment, Guvernul României funcţionează cu absolut toate ministerele acoperite legal’, a spus Ponta.