Ponta: Noua lege a redevenţelor nu va descuraja investiţiile. Va fi discutată cu FMI şi Banca Mondială

Premierul Victor Ponta a declarat că sistemul de redevenţe ce va fi aplicat companiilor care exploatează resursele minerale şi energetice va fi discutat cu Banca Mondială şi FMI.

26 sept. 2014, 19:56
Ponta: Noua lege a redevenţelor nu va descuraja investiţiile. Va fi discutată cu FMI şi Banca Mondială

De asemenea, el a mai afirmat că redevenţele nu va descuraja investiţiile.

„Am confirmat faptul că sistemul de redevenţe va asigura resurse bugetare la media europeană, dar nu va descuraja investiţiile, nu va fi un sistem în care să încercăm să luăm prea mult. Aşadar, noua lege e discutată cu Banca Mondială, FMI, va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor. Ştiţi foarte bine că obligaţia statului român de a nu schimba redevenţele expiră la 31 decembrie 2014”, a declarat premierul.

În plus, el a mai spus că a prezentat americanilor situaţia României, oportunităţile de afaceri în ţara noastră.

„Am prezentat situaţia României, oportunităţile de afaceri şi tot ceea ce se înscrie în obiectivul nostru de a avea independenţă energetică pentru România, pentru Republica Moldova şi de a fi în regiune cel mai important loc de investiţii din partea companiilor americane în domeniul energiei. Sunt sigur, România va beneficia în continuare de atenţia investitorilor americani, cei care deja se află în România, prin compania ExxonMobil. Asta ne va asigura independenţa energetică şi capacitatea de a nu fi şantajaţi niciodată de către Rusia sau de către alt producător”, a mai spus liderul PSD.