Ponta AVERTIZEAZĂ: Cel care se ocupă de cine îmi ia mie locul în PSD, în loc de campanie, VA PLECA din partid

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că va candida la alegerile prezidenţiale, dacă partidul, colegii săi, îi vor cere acest lucru. De asemenea, el i-a avertizat pe social-democraţi cu excluderea din partid, dacă vor face o prioritate din a găsi viitorul şef al partidului sau al Guvernului, în loc să se ocupe de campania prezidenţială.

30 iun. 2014, 16:31
Ponta AVERTIZEAZĂ: Cel care se ocupă de cine îmi ia mie locul în PSD, în loc de campanie, VA PLECA din partid

„Lucrurile le vom oficializa pe data de 1 august, la Consiliul Naţional. Dacă sunt candidatul cu cele mai mari şanse, voi candida. Le-am spus colegilor că mi-aş dori să rămân premier, dar aici e vorba nu doar de ce-mi doresc eu. Până pe 1 august putem definitiva tot ce ţine de intenţia de a candida, un plan pentru ţară şi tot ceea ce vrem să facem pentru ţară”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

Ponta le-a atras atenţia colegilor să nu fie preocupaţi de cine va veni după el la şefia Guvernului sau la şefia PSD. În viziunea premierului, partidele din coaliţia de guvernare nu  trebuie să-şi consume energia pe asemenea lucruri, că nimic nu este sigur deocamdată, iar PSD a mai păţit astfel de lucruri în trecut.

„Le-am zis colegilor că nu discutăm despre cine îmi va lua locul, am mai păţit asta şi în 2004 şi în 2009. Important e să ne ocupăm de alegeri, că am mai vândut noi pielea ursului din pădure şi ne-am fript. După 17 noiembrie vom discuta şi despre cine va fi şeful PSD şi cine îmi va lua locul la şefia Guvernului. Nu accept ca energia să se consume pe pielea ursului din pădure. Orice discuţii despre succesiuni posibile se face după 17 noiembrie„, a mai declarat Ponta.

Un avertisment similar a fost lansat de premierul Ponta şi la Orăştie: „Am discutat cu colegii mei şi am spus că cel care până pe 16 noiembrie, în loc să se ocupe de campania prezidenţială, se ocupă de cine îmi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi când aflăm acest lucru. E o înţelegere a noastră, a tuturor”.

Citeşte şi Ponta: Nu se impune să mergem în tandem la prezidenţiale. După primul tur vom discuta cu liderii coaliţiei

Social-democraţii, reuniţi luni într-o reuniune informală a Comitetului Executiv Naţional, într-o fostă unitate militară la Orăştie, i-au cerut premierului Victor Ponta să intre în cursa pentru Cotroceni, acesta acceptând să fie prezidenţiabilul PSD.

Decizia este însă una informală, aceasta urmând să fie oficializată la Consiliul Naţional programat la 1 august.

Astfel, Comitetul Executiv va face propunerea spre aprobare Consiliului Naţional, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura.

CITEŞTE ŞI DECIZIA DE LA ORĂŞTIE: Victor Ponta VA CANDIDA la alegerile prezidenţiale