Ponta nu-i reproşează engleza ambasadorului la Londra: S-a bătut mult pentru România

Publicat: Miercuri, 13 Februarie 2013 20:22 // Actualizat: Miercuri, 13 Februarie 2013 20:35 // Sursa: RTV.net

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a urmărit prestaţia ambasadorului român la Londra din cadrul unei emisiuni CNN,  astfel încât a evitat să comenteze calitatea limbii engleze vorbite de acesta. În schimb, Jinga a fost elogiat de către şeful Guvernului pentru modul în care şi-a reprezentat ţara până acum în faţa autorităţilor engleze.

"Nu m-am uitat la CNN. M-am uitat însă la toate poziţiile pe care le-a avut ambasadorul Jinga legate acum de problema cărnii şi până acum de problemele legate de emigraţia românilor, de deschiderea pieţei munii şi este un ambasador care s-a bătut foarte mult pentru România", a declarat, miercuri, prim-ministrul Victor Ponta.

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a încercat, într-o intervenţie la postul de televiziune CNN, să dea explicaţii cu privire la implicarea ţării noastre în scandalul cărnii de cal,  însă limba engleză i-a jucat feste diplomatului român.

În intervenţia de la postul de televiziune CNN, ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a susţinut nevinovăţia autorităţilor române în scandalul cărnii de cal. Explicaţiile în limba engleză i-au făcut însă probleme diplomatului român.

"Cred că prima responsabilitate să informeze publicul, să avizeze, aparţine vânzătorului şi apoi furnizorului produsului care trebuie să vadă de la cine s-a cumpărat carnea tocată. Pentru că e vorba de carne tocată. Nu există nicio companie din România care să exporte carne tocată. De niciun fel. Repet, dacă vreţi să găsiţi un răspuns bun, corect la întrebarea dumneavoastră, trebuie să verificaţi lanţul furnizorilor de carne tocată. România nu face parte din acest lanţ", a răspuns Ion Jinga într-o engleză aproximativă.

Ambasadorul român a continuat în acelaşi mod să răspundă la o altă întrebare: "Nu am numele celor două abatoare, dar cred ca e o problemă de credibilitate, atâta timp cât, potrivit unei anchete interne condusă de guvernul român nu a existat nicio dovadă de încălcare a niciunei reguli europene făcută de vreo companie română sau pe teritoriul roman. Toate acestea au fost precizate de către primul ministru al României, Victor Ponta."

La o altă întrebare, ambasadorul a răspuns: "Nu sunt investigator, nu pot eu să fac o investigaţie. Ştiu că este în progres o anchetă în Marea Britanie, la fel şi în Comisia Europeană ... Noi, România, suntem foarte hotărâţi să ne păstrăm credibilitatea, reputaţia, cooperăm pe deplin cu autorităţile britanice, cu Comisia Europeană şi noi aşteptăm rezultatul final... Dar ceea ce ştiu sigur este că acel proiect, carnea importată in Marea Britanie, a fost făcută din carne tocată. Romania nu exportă niciun fel de carne tocată", a încheiat ambasadorul.

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, a primit în aprilie 2012 titlul de „Diplomatul anului 2012 din Europa". Iniţiativa decernării premiului aparţine revistei Diplomat, care apare la Londra, şi se adresează corpului diplomatic acreditat în Marea Britanie, mediilor politice, de afaceri şi think tank-urilor britanice.

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ambasadorul român în Marea Britanie ion jinga victor ponta carne de cal
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7607
RON
22 Apr
noapte 7 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H