Ponta: Nu sunt de părere că intervenţia Rusiei în Siria rezolvă foarte mult. Ar putea complica lucrurile

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că în discuțiile cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour, a susținut că intervenția Rusiei în Siria ''nu rezolvă foarte mult", ba chiar ar putea să complice lucrurile.

03 oct. 2015, 18:55
Ponta: Nu sunt de părere că intervenţia Rusiei în Siria rezolvă foarte mult. Ar putea complica lucrurile

Mi-am exprimat un singur punct de vedere mai nediplomatic apropo de Siria și am spus că, în baza experienței noastre istorice cu vecinul nostru Rusia, ei vin ușor și pleacă foarte greu de undeva. Așa că nu suntem deloc de părere că intervenția actuală a Rusiei rezolvă foarte mult, s-ar putea chiar să complice lucrurile. Dar ăsta e un punct de vedere, pe baza experienței noastre istorice, poate că aici lucrurile vor fi altfel„, a spus Ponta, la finalul întrevederii cu șeful Guvernului iordanian, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Ce i-a transmis Victor Ponta omologului său iordanian, Abdullah Ensour

Victor Ponta a adăugat că România dorește să colaboreze cu autoritățile iordaniene în criza refugiaților, ținând cont că în Regatul Hașemit sunt aproape un milion și jumătate de refugiați sirieni.

Vreau să colaborăm în acest domeniu pentru că realmente au experiență mult mai mare și în măsura în care România va aplica — și va aplica, să fie lucrurile foarte clare, să nu le mai ascundem! — decizia JAI și va primi numărul de refugiați repartizați de Consiliul JAI. Deocamdată, o să vedem ce o să se întâmple în viitor. (…) Marea problemă este conflictul de acolo, care, după cum vedeți, nicio șansă se se oprească prea curând„, a arătat Ponta.