Ponta: PDL e noul PCR, Boc e Bobu, avem nevoie de o nouă revoluţie!

Preşedintele PSD, Victor Ponta a avut cuvinte foarte dure la adresa demnitarilor actualei puteri care ar fi figuri similare celor ale regimului Ceauşescu, ca Emil Bobu sau Tudor Postelnicu. Elena Udrea a fost comparată cu Elena Ceauşescu în ceea ce priveşte aroganţa şi lipsa de cultură.

22 dec. 2011, 11:53
Ponta: PDL e noul PCR, Boc e Bobu, avem nevoie de o nouă revoluţie!

“Uitaţi-vă cât de mult seamănă Emil Boc cu Emil Bobu: la fel de stupid, la fel de incapabil. Noi azi vorbeam despre comasarea alegerilor şi el vorbea ca prostul despre nu ştiu ce realizări economice are”, a declarat Ponta după încheierea dezbaterilor la moţiunea de cenzură.

La fel de dur a fost pesedistul şi cu Traian Igaş, comparat cu ultimul ministru de Interne al regimului Ceauşescu.

“Uitaţi-vă cât seamănă Igaş cu Postelnicu: sunt la fel de analfabeţi, de incapabili de a lega câteva fraze cât de cât în limba română. Uitaţi-vă la Elena Udrea care este la fel de arogantă şi chiar lipsită de cultură ca Elena Ceauşescu”, a afirmat liderul PSD.

El a dat aceste exemple pentru a-şi susţine afirmaţia că este nevoie de o nouă revoluţie care să răstoarne un regim la fel de nociv ca cel comunist. “Toate aceste personaje au fost reînciate. De aceea spun că PDL a ajuns PCR şi că este nevoie de o nouă revoluţie pentru am ajuns mai rău decât am fost”, susţine Ponta, unul dintre numeroşii pesedişti care a venit joi la Parlament, cu un eşarfă tricoloră legată de braţ în amintirea revoluţiei din 1989.

De altfel, Ponta i-a caracterizat drept “oi” pe toţi parlamentarii puterii care nu au participat la votarea moţiunii. “Dacă Boc venea azi şi comasa Paştele cu Crăciunul, aceste oi parlamentare care stau ar fi fost de acord şi cu lucrul ăsta”, a conchis Victor Ponta.

Moţiunea de cenzură intitulată „După 22 de ani, democraţia este în pericol”, depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor, a fost respinsă, joi, de Parlament.